Foto: Publicitātes foto
Lai vēl vairāk popularizētu aktīvo dzīvesveidu daiļā dzimuma starpā, "Sportland" organizēs īpašu skrējienu sievietēm. Skrējiens notiks 2013. gada 1. maijā Mežaparkā, kad tradicionāli iesākas aktīvā vasaras sporta veidu sezona, portālu "Delfi" informē rīkotāji.

Ideja par tikai sievietēm domātu skrējiena organizēšanu ir radusies ņemot vērā sieviešu vēlmi kļūt vēl aktīvākām, ko var vērot gan sporta pasākumos, gan skatoties uz citās valstīs līdzīgu sievietēm domātu sporta pasākumu norisi, gan pēc iepirkšanās paradumiem.

Izvērtējot dažādu sporta pasākumu disciplīnas un aptaujājot sporta pasākuma dalībnieces, organziatori sieviešu skrējienā piedāvā īpašu 7 km distanci, kas ļautu startam sagatavoties gan iesācējām, gan būtu pietiekami interesanti pieredzējušām aktīvā dzīvesveidu piekritējām.

Piedāvājot dažādību un izvēles iespēju, sievietes varēs izvēlēties kādu no 3 disciplīnām - 7 km skrējiens, 7 km nūjošana un 7 km soļošana. Būtiska uzmanība būs pievērsta sagatavošanās posmam un pirmie treniņi jau sāksies tuvākajos mēnešos. Treniņu būtība ir sagatavoties pakāpeniski, sabalansējot slodzi.

Projekta ideju atbalsta un sevi vēlas izaicināt arī Latvijā zināmas sievietes, kuras agrāk ar skriešanu nav nodarbojušās - TV dīva Anna Rozīte un aktrise Dārta Daneviča.

"Ideja par tikai sievietēm domātu sporta pasākumu ir interesanta, jo īpaši ņemot vērā, ka līdz šim aktīvi neesmu sportojusi un tāda jau es neesmu vienīgā. Tad nu ar savu piemēru aicinu arī citas sievietes ieviest sportu savā ikdienā. Domāju, ka sagatavošanās un treniņi būs tas būtiskākais, kam pievērsīšu uzmanību, jo sagatavošanās procesā jau ir tā butiskākā atšķirība starp aktīvajiem sportotājiem un iesācējiem. Galvenais ir uzsākt un atrast sev piemērotāko motivāciju, lai turpinātu - veselība, dzīvesprieks," skaidro Dārta Daneviča.

"Sieviešu skrējiens ir iespēja vēl vairāk sievietes iesaistīt sportiskajās aktivitātēs, vai nu mudinot atsākt vai arī iesākt sportisko dzīves veidu. Iespējams, ka arī dāmas un jaunkundzes, kas līdz šim pašas nav piedalījušās skiešanas maratonā vai jebkādos citos sporta pasākumos, saredzēs šo Sieviešu skrējienu kā piemērotu pasākumu, kur piedalīties," skaidro "Sportland" SIA valdes loceklis Vents Aperāns.

"Sportland" SIA jau trešo gadu pēc kārtas rīkoja arī Baltijā vienīgo labdarības sporta pasākumu "Nike Riga Run", kur visi ienākumi no reģistrācijas maksām nonāk projektam "Mazajām sirsniņām".

Šogad pasākumā piedalījās 6670 dalībnieki, saziedojot 21022,42 Ls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!