Foto: Publicitātes foto
1. maijā Latvijā notiks vērienīgs pasākums - pirmais Sieviešu skrējiens! Jau tagad sākusies gatavošanās šim īpašajam notikumam - 17. janvārī sporta klubā "Veselības fabrika" noritēja projekta prezentācijas pasākums. Pasākuma rīkotāji SIA "Sportland" jau tagad aicina jebkuru dāmu izvēlēties veselīgu dzīvesveidu un sportiskās aktivitātes, piedāvājot trīs distances 7 km garumā - jau populāro skriešanu un nūjošanu, kā arī jaunumu Latvijā - iešanu.



Viens no lielākajiem mītiem par sportu ir, ka daudzām sievietēm un arī pasākuma vēstnesēm skriešana no skolas laikiem palikusi atmiņā ar negatīvām emocijām. Sieviešu skrējiena vēstneses centīsies šo mītu lauzt, parādīt, ka skriešana ir priekpilns process. Katra no skrējiena vēstnesēm ir spilgta personība ar sev raksturīgām īpašībām, kuras projekta laikā tiks identificētas ar trīs dzīvniekiem: tīģeri, gepardu un lauvu.

TV seja Anna Rozīte, kas uzskata, ka pievērsties sportam nekad nav par vēlu, un tas ir jādara ne tāpēc, lai kādam kaut ko pierādītu, bet gan lai izcīnītu svarīgāko uzvaru - pašai pār sevi!

Modes blogere Agnese Kleina - bara vadone, kas jūt atbildību pret saviem sekotājiem un cenšas tos iedvesmot, nebaidoties, ko citi par to padomās.

Krievu drāmas teātra aktrise Jekaterina Frolova - sports ir tas, kas atbrīvo jaunās sievietes jutekliskumu. Caur kustību apzināties savu ķermeni un justies iekārojamai - tādas ir viņas sajūtas, ļaujot mirkļa sajūtām vadīt kustību sportā.

TV raidījuma "Māmiņu klubs" vadītāja Kristīne Virsnīte - lai arī ļoti aizņemta ikdienā, Kristīne spēj saglabāt iekšēju harmoniju, un aicina citas sievietes kļūt par retumu, katrai tiecoties uz savu iedomāto sievietes ideālu.

Aktrise Dārta Danēviča - spilgta personība, sieviete, kurai ienākot telpā, visi pamana.

Vieglatlēte Anita Kažemāka - kā profesionālai sportistei viņas lielākais trumpis ir spēja valdīt pār savu prātu, un kontroli projicēt uz ķermeņa kustībām. Tādējādi viņa koncentrējas uz mērķi un to sasniedz, neskatoties ne uz kādiem ārējiem apstākļiem.

Sporta entuziaste Indra Muceniece - Izturība un sīkstums ir raksturīgākās šīs jaunās dāmas īpašības. Viņas rakstura stihija slēpjas gribasspēkā.

Sandijs Pinkulis, SIA "Sportland" Pārdošanas un mārketinga daļas vadītājs: "Ideja organizēt Sieviešu skrējienu radās, jo vēlamies sievietēs iedvest pārliecību, ka sports tā tik dažādajās izpausmēs ir piemērots ikvienai. Ar skrējiena palīdzību vēlamies lauzt iesīkstējušos uzskatus, kas daudzām sievietēm saglabājušies no skolas laikiem, proti, ka sports ir kaut kas nebaudāms. Mēs vēlamies radīt perfektus apstākļus jebkurai sievietei uzsākt aktīvā dzīvesveida gaitas un kopā 1. maijā to arī pienācīgi nosvinēt. Mūsu galvenais mērķis ir, lai ikviena dalībniece tiešām izbaudītu šo pasākumu, veicot gan jau ierastās skriešanas un nūjošanas disciplīnas, gan metot izaicinājumu Latvijā vēl nepieteiktai disciplīnai - iešanai."

Gatavošanās process

Ņemot vērā, ka pasākuma galvenais mērķis ir iedrošināt jebkura vecuma un fiziskās sagatavotības dāmas pievērsties sportam, "Sieviešu skrējiena" organizatori īpašu vērību pievērsuši skaitlim "7", kas numeroloģijā tiek uzskatīts par veiksmes ciparu - 7km distance, 7 skrējiena vēstneses, u.c.. Lai gatavošanās process skrējienam būtu patīkams ikvienai tā dalībniecei, projekta organizatori piedāvās dažādus bonusus. Tā kā pasākuma organizatori plāno, ka daudzām daiļā dzimuma pārstāvēm Sieviešu skrējiens būs viens no nozīmīgākajiem sporta notikumiem pēc ilgāka sportošanas pārtraukuma, pieredzējušais fitnesa treneris Ralfs Upmanis, ar mērķi sievietes pienācīgi sagatavot skrējienam, izstrādājis īpašu treniņu metodi, kas būs pielāgojama ikvienai potenciālai skrējiena dalībniecei. Treniņu programma būs pieejama skrējiena mājas lapā www.sieviesuskrejiens.lv. Sagatavoties skrējienam varēs īpašos "Sieviešu skrējiena" treniņos 5 pasākuma oficiālajos sporta klubos. Atsevišķi projekta ietvaros tiks rīkoti īpaši treniņi mammām ar bērniem. Pasākuma vēstnešu gatavošanās skrējienam sāksies ar sportiskās sagatavotības testu Sporta laboratorijā.

Reģistrēšanās

Iepriecinot pasākuma pirmās dalībnieces, organizatori piedāvā veikt priekšreģistrāciju septiņas dienas - no 17. līdz 23. janvārim ,aizpildot reģistrācijas formu mājas lapā un kļūstot par sekotāju "Sieviešu skrējiena" Facebook lapai .

Minētās nedēļas laikā katru dienu plkst 10:07 tiks paziņotas 7 laimīgās projekta dalībnieces, kuras saņems iespēju pasākumā piedalīties bez maksas. Papildus tam, tiks izlozētas 7 sievietes, kuras saņems dāvanu kartes no Nike veikaliem 7 Ls vērtībā. Arī visas pārējās dalībnieces, kuras pieteiksies Sieviešu skrējienam, pavadīs veiksme, jo katra dalībniece saņems Nike sieviešu kluba karti, kas dos iespēju iegādāties sporta preces Nike veikalos ar atlaidēm. Oficiālā reģistrācija tiks uzsākta 24.janvārī - internetā, Sieviešu skrējiena mājaslapā www.sieviesuskrejiens.lv un Facebook Sieviešu Skrējiena lapā, visos Nike un Sportland veikalos.

Pasākuma dalības maksa tiks gradēta, atkarībā no tā, vai dalībniece vēlēsies startēt ar vai bez laika kontroles čipa. No 24. līdz 31.janvārim tā būs attiecīgi Ls 5 vai Ls 3,50 , vēlāk pakāpeniski pieaugot.

Sekojot jaunākajām tendencēm, pasākuma organizatori izveidojuši arī īpašu Sieviešu skrējiena mājaslapu, kas būs nedaudz atšķirīgā formātā no ierastajām mājas lapām.

www.sieviesuskrejiens.lv saturs pilnībā būs pieejams arī sociālā portāla Facebook Sieviešu skrējiena profilā (www.facebook.com/sieviesuskrejiens), kas dos lielisku iespēju sekot ikvienam notikumam, saistītam ar projektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!