Lasītājas jautājums: Kādi pārtikas produkti, augļi, dārzeņi, dzērieni un citas ēdamas un dzeramas lietas būtu jālieto uzturā, kādi vitamīni vai medicīniski preparāti būtu jālieto, no kā varbūt būtu jāatsakās pilnībā (ne tikai pārtikā, bet vispār), ja sievietei ir zems hemoglobīna līmenis asinīs.
Informāciju par to neizdodas atrast, bet ārsti iesaka tikai tabletes un tabletes. Paldies.

Konsultē “Veselības Centrs 4”:

Ja sievietei ir pazemināts hemoglobīna līmenis asinīs, vispirms būtu jānoskaidro iemesls, kādēļ veidojas anēmija un slimība jāārstē. Atkarībā no anēmijas veida un cēloņa ārsts nozīmēs terapiju.

Par uzturu: ēdienam jābūt garšīgam un jāsagādā prieks. Katru dienu jāizdzer arī 1-1,5 litri šķidruma. Ikdienā nepieciešams uztura dalījums:
~ 40% maize, graudaugu produkti, makaroni, rīsi, biezputra, kartupeļi un tml.
~ 35% dārzeņi, augļi, ogas.
~ 20% piens un tā produkti, gaļa, zivis, olas.
~ 5% tauki, saldumi.
Nav nepieciešama saldumu, treknu ēdienu un alkohola lietošana ikdienas uzturā.

Nepieciešamības gadījumā Jums palīdzēs ''Veselības centra 4'' ārsts - endokrinologs dr. Inese Strautiņa (tālr. 7270620).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!