Foto: ČetrasSezonas.lv
Kad negribas ne cept, ne pavadīt milzum daudz laika virtuvē, pagatavojot desertu, tad šis ir labs risinājums – 10 minūtēs uzvārāms krēms, kuru var pagatavot dienu iepriekš un pasniegt pēc tam. Tas nozīmē, ja pasniegsi viesībās, tad tajā dienā izbēgsi no lieka stresa, deserts jau būs gatavs. Ar garšām vari variēt – kanēlis, piparmētra, baziliks, ko vien vēlies. Un, lai interesantāk, kanēļa stangu iesēdini trauciņā.

Sastāvdaļas:

  • 250 ml salda krējuma
  • 250 ml trekna piena
  • ½ vaniļas pāksts
  • 100 g cukura
  • 5 želatīna plāksnes
  • 2-4 kanēļa standziņas
  • 20 g melnas šokolādes nelielos gabaliņos, ja vēlies

Pagatavošana:

  1. Aukstā ūdenī iemērc želatīna plāksnes. Paturi 5 minūtes.
  2. Katlā liec pienu, saldu krējumu, vaniļas pāksti un cukuru. Maisot uzkarsē, līdz cukurs izkusis.
  3. No ūdens izņem želatīnu, izspied un to, kas rokās, pievieno katliņa saturam (BEZ ŪDENS). Iemaisi, līdz plāksnes izšķīst.
  4. Trauciņos apakšā liec mazus šokolādes gabaliņus, lej pa virsu piena un salda krējuma maisījumu, ieliec gar maliņu kanēļa standziņu. Visus trauciņus ieliec lielākā traukā, pārvelc ar plēvi un liec ledusskapī, lai sastingst.
  5. Pasniedz vai nu tajā pašā traukā, vai arī citā, apmestu otrādi. Ja to gribi izdarīt, iemērc trauciņu uz brīdi verdošā ūdenī, lai atlaižas maliņas, un apgriez otrādi. Izslidini ārā un pasniedz.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!