Foto: ČetrasSezonas.lv
Šī ir nesalda kūka, pateicoties skābenajiem ķiršiem. Laba divu iemeslu dēļ – tas ir labs veids, kā apēst skābos ķiršus, kas daudziem negaršo. Un laba tāpēc, ka garšīga. Pavisam vienkārši. Turklāt – viegli pagatavojama.

Sastāvdaļas:

  • 460 g vaniļas jogurta
  • 3 olas
  • 110 g sviesta, izkausēts
  • 180 g cukura
  • 270 g miltu
  • 50 g kakao
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • ½ tējk. sodas
  • 200 g ķiršu bez kauliņiem

Krēms:

  • 80 ml salda krējuma
  • 135 g melnās šokolādes, salauzīta gabaliņos
  • 170 g maskarpones

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Ietauko ar sviestu kūkas formu 23 cm diametrā ar noņemamām maliņām.

  2. Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, kakao un sodu.

  3. Citā bļodā ar mikseri puto olas ar cukuru. Puto kādas 3 minūtes, līdz olas kļūst gaisīgākas. Pievieno vaniļas jogurtu un vēlreiz saputo, kādu 1 minūti.

  4. Iemaisi miltu maisījumu. Beigās pievieno ķiršus un arī tos iemaisi.

  5. Lej mīklu formā un cep 45 minūtes, līdz iedurtam koka irbulītim, izņemot ārā, nekas vairs nav pielipis un tas ir sauss. Atdzesē formā, līdz kūka ir istabas temperatūrā.

  6. Krēms. Katliņā liec saldu krējumu un vāri uz mazas liesmas, līdz uzmetas pirmais burbulis. Tad uzreiz liesmu griez nost. Liec klāt šokolādi un ļauj pastāvēt 2 minūtes – NEMAISOT.

  7. Pēc tam samaisi, lai ir vienmērīga mērce. Pievieno maskarponi un iemaisi. To var darīt vai nu ar putojamo slotiņu, vai mikseri lēnā ātrumā, vai ar koka karoti – kā vēlies.

  8. Kad krēms gatavs, liec kopā kūku. Pārgriez uz pusēm biskvītu. Smērē pusi krēma uz pamatnes. Tad uzliec otru biskvītu un uzsmērē virsū pārējo krēmu. Izrotā ar ķiršiem vai šokolādes skaidiņām. Ļauj ievilkties dažas stundas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!