Foto: ČetrasSezonas.lv
Tomāti želejā nevienam no mums nav sveši, un tā ir klasiku klasika, kuru ik pa laikam sagribas. Ja vēlies interesantāku garšu, vari pievienot čili piparus, timiāna zariņu vai plānās šķēlītēs sagrieztus ķiplokus.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg tomātu, sagriezti 5 mm šķēlēs
  • ½ kg nomizotu sīpolu, sagriezti 5 mm šķēlēs
  • 1 ēdamkarote melno piparu graudiņu
  • 5 lauru lapas
  • 2 ēd.k. sāls
  • 2 ēd.k. baltā cukura
  • 1 ēd.k. 9 % etiķa
  • 25 g želatīna
  • 1400 ml auksta ūdens

Pagatavošana:

  1. Tomātus sagriez un kopā ar sīpolu šķēlēm kārto burciņā.
  2. Želatīnu uzbriedini aukstā ūdenī. Tikmēr katliņā uzvāri ūdeni, sāli, cukuru, lauru lapas un piparu graudiņus. Kad karsts, pašu beidzamo pievieno etiķi. Noņem katliņu no uguns un marinādē izšķīdini želatīnu. 
  3. Lej marinādi burkās pie tomātiem tā, lai katrā burciņā sanāktu pa lauru lapai un vairākiem piparu graudiņiem. Ja izmanto kādu no papildu garšvielām, tās kārto burciņā pa virsu. Skaties, lai marināde nosegtu tomātus. 
  4. Katlā uz pamatnes liec dvieli, pa virsu stāvus burkas un pielej katlu ar ūdeni teju līdz burku malām. Šādi pasterizē 80 grādu karstā ūdenī aptuveni 10 minūtes. Pēc pasterizēšanas burciņas negāz otrādi.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!