Foto: ČetrasSezonas.lv
Kad tad vēl, ja ne vasarā ēst redīsus, gurķus un salātus. Tie, sajaukti ar svaigā kazas siera bumbām, ir gan labi, lai pietiktu vakariņām vai arī kā piedeva pie kāda grila ēdiena. Viegli pagatavojami. Izvēlies pikantākus redīsus, lai salātiem būtu vairāk rakstura.

Sastāvdaļas:

  • 8 redīsi, sagriezti plānās šķēlēs
  • 200 g salātu lapu mikšļa (arugula, ozollapu, sinepītes, mizuna, romiešu u.c.)
  • 5 "Trikātas" siera bumbas eļļā*
  • 3 gurķi, nomizoti un sagriezti smalkos kubiņos
  • 1 ēd.k. diļļu, smalki sakapātas
  • 1 ēd.k. pētersīļu, smalki sakapāti 
  • 1 ēd.k. saplūkāta bazilika
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari
  • 50 ml avokado eļļas
  • 1 tējk. graudaino sinepju

Papildinājumi:

* Ja garšo kazas siers, vari lietot "Līvu" kazas siera bumbas eļļā.

Pagatavošana:

  1. Nomazgā un nosusini salātus (vislabāk salātu žāvētājā). Liec bļodā. Liec klāt redīsus, gurķus, visus zaļumus.
  2. Pievieno eļļu, sinepes, sāli un piparus. Ar rokām viegli samaisi, iecilā. Beigās pa virsu saliec sadalītas siera bumbiņas.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!