Foto: ČetrasSezonas.lv
Ar kafijas brauniju ir tā – vari cept mazāku laiku, tā ka vidus vēl ir nedaudz mīksts, un kopā ar ģimeni, draugiem vai mīļoto ēst no vienas pannas. Vari izcept ilgāk un pasniegt, sagrieztu gabaliņos. Izvēle tava, bet jebkurā gadījumā garšo lieliski.

Sastāvdaļas:

  • 200 g tumšās šokolādes, 70%
  • 150 g sviesta, auksts, sagriezts kubiņos
  • 150 g brūnā cukura, Demeraras
  • 80 ml salda krējuma
  • 4 vidējas olas
  • nedaudz vaniļas ekstrakta
  • 3 ēd.k. šķīstošās kafijas
  • 30 g augstākā labuma kviešu miltu

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Ietauko un izklāj ar cepamo papīru formu 23 cm vai 20 x 20 cm diametrā.

  2. Katliņā ielej ūdeni apmēram 3 cm, uzvāri. Kad ūdens burbuļo, nogriez pavisam mazu liesmu, liec virsū bļodu ar salauzītu šokolādi, kas atbalstās uz katla maliņām un nesaskaras ar ūdeni, tikai ar tvaiku. Kausē šokolādi, līdz tā izkususi.

  3. Tad pievieno cukuru un sviestu un maisot karsē, līdz cukurs gandrīz izkusis, palikuši tikai nedaudz cukura graudiņu. Pieber vaniļas ekstraktu un šķīstošo kafiju, samaisi.

  4. Pielej saldu krējumu un samaisi. Pieliec olas, atkal samaisi un pašās beigās pievieno miltus, kārtīgi iemaisi un lej visu formā.

  5. Liec krāsnī cepties augšas un apakšas režīmā 15 minūtes, ja vēlies nedaudz mīkstu vidu – ēšanai ar karotēm. Cep apmēram 20–25 minūtes, ja vēlies griezt gabalos. Ja ēdīsi ar karoti, tad labāk siltu; ja griezīsi gabalos, tad noteikti aukstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!