Sastāvdaļas:
- 540 g trauslo cepumu (piemēram, Selga Klasika), sasmalcināti mazos gabaliņos
- 200 g sviesta, izkausēts
- 2 ēdamkarotes ūdens
- 2 ēdamkarotes (ar kaudzi) kakao
- 150 g cukurs
- 2 olas
- 350 g marmelādes konfekšu, sagrieztas mazos gabaliņos
- 175 g mandeļu, sakapātas
- 175 g pekanriekstu, sakapāti
Rezultāts:
- 1,5 kg
Pagatavošana:
- Lielā bļodā liec sasmalcinātos cepumus, sagrieztas marmelādes konfektes un sakapātus riekstus, rūpīgi samaisi.
- Katliņā izkausē sviestu, pielej ūdeni, noņem no uguns un noliec malā.
- Sajauc cukuru ar kakao, pieber pie sviesta un kārtīgi izmaisi.
- Pievieno sakultas olas un liec uz pāris minūtēm uz uguns, intensīvi maisi, kamēr masa sabiezē.
- Pievieno cepumus, riekstus un marmelādi, kārtīgi samaisi.
- No iegūtās masas veido desas formu un ietin pārtikas plēvē, liec ledusskapī vismaz uz pāris stundām sacietēt.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit