Sastāvdaļas:
- 500 g atkaulotu plūmju, puses
- 500 g nomizotu un notīrītu bumbieru, kubiņi
- 300 g gaišā muskavado cukura
- 200 g „Dansukker ievārījuma cukura 1+3"
- 2 kanēļa standziņas
- 3 ēd.k. citrona sulas
- 6 smaržīgie pipari
Rezultāts:
5 x 250 ml
Pagatavošana:
- Katlā liec plūmes, bumbierus, abus cukurus, citrona sulu, piparus un kanēļa standziņas. Uz nelielas liesmas vāri, kamēr cukurs izkūst. Tad palielini liesmu līdz lielai un vāri, ik pa laikam apmaisot, 10 minūtes.
- Pildi karstu ievārījumu karstās burkās un tās aizvāko. Atdzesē līdz istabas temperatūrai un tad liec vēsā vietā.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit