Foto: ČetrasSezonas.lv
Maigs, samtains un salds ievārījums. Nav tik salds, jo izmantots ievārījuma cukurs. Saderēs gan ar pankūkām, gan maizes izstrādājumiem, putrām un pat sacepot gardu, vienkāršu smilšu kūku, kurai pildījumā ir ievārījums. Labi ēst Ziemassvētku sezonā, jo svētkus simbolizē kanēlis un smaržīgie pipari.

Sastāvdaļas:

  • 500 g atkaulotu plūmju, puses
  • 500 g nomizotu un notīrītu bumbieru, kubiņi 
  • 300 g gaišā muskavado cukura
  • 200 g „Dansukker ievārījuma cukura 1+3"
  • 2 kanēļa standziņas
  • 3 ēd.k. citrona sulas
  • 6 smaržīgie pipari

Rezultāts:

5 x 250 ml

Pagatavošana:

  1. Katlā liec plūmes, bumbierus, abus cukurus, citrona sulu, piparus un kanēļa standziņas. Uz nelielas liesmas vāri, kamēr cukurs izkūst. Tad palielini liesmu līdz lielai un vāri, ik pa laikam apmaisot, 10 minūtes.
  2. Pildi karstu ievārījumu karstās burkās un tās aizvāko. Atdzesē līdz istabas temperatūrai un tad liec vēsā vietā.

Pirms sāc vārīt ievārījumu, izmazgā burkas un vāciņus un liec burkas sterilizēt. Sakarsē krāsni 150 grādus karstu un liec iekšā burkas uz 15 minūtēm. Kad tuvojas želejas vārīšanās beigu laiks, katliņā uzvāri ūdeni un kādas 3 minūtes vāri arī burku vāciņus. Ja ievārījums vārās ilgāk nekā nepieciešamais sterilizācijas periods krāsnī, tad izslēdz krāsni un atstāj burkas krāsnī.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!