Foto: ČetrasSezonas.lv
Šīs receptes pamats nāk no manas mammas, kas viņai ir vienīgā recepte, pierakstīta vecajā kladē, sadaļā "Gaļa". Šis gan ir atvasinājums, kas tapa, kad man nebija aitas gaļas un tik ļoti gribējās pielikt nesen nopirkto adžiku.

Sastāvdaļas:

  • ¼ glāze augu eļļas
  • 500 g rīsu
  • 750 g liellopu gulaša gabalu, vidēji mazi
  • 2 lieli sīpoli, nomizoti un smalki sakapāti
  • 180 g rīvētu burkānu, nomizoti un sarīvēti uz rupjās rīves
  • 300 g tomātu pastas vai tomātu gabaliņu savā sulā
  • 2 ēd.k. adžikas pulvera
  • jūras sāls pēc garšas
  • svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana:

  1. Rīsus mazgā zem krāna, līdz notek dzidrs ūdens.
  2. Katlā ielej olīveļļu un sakarsē. Gaļu samet karstā eļļā. Kad tā sāk cepties, pieliec sakapātus sīpolus. Kad tie pusgatavi, pievieno burkānus. Pieber sāli un piparus, samaisi.
  3. Palielini uguni. Uzber katlā noskalotos rīsus, pa virsu gaļai un burkāniem. Pielej ūdeni tā, lai virs rīsiem būtu 2 cm ūdens. Sabaksti ar karoti, lai ūdens tiek līdz apakšai. Pieber vēl daudz sāls. VAIRS NEMAISI un vāku katlam neliec.
  4. Kad ūdens sāk vārīties, uguni samazini līdz vidējai un vāri, līdz ūdens iztvaiko, bet, piespiežot ar karoti, vēl redz mitrumu.
  5. Tad savelc rīsus ar karoti piramīdā. Uzliec katlam vāku, vāri uz ļoti mazas  uguns vēl 30 minūtes. Tad noņem no uguns un ļauj pastāvēt vēl 30 minūtes.
  6. Pēc laika pievieno tomātu pastu un adžiku, iemaisi; ja vēl nepieciešams, pievieno sāli un piparus. Uzsildi vēlreiz, lai ir karsts, un pasniedz.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!