Gatavo Oscar Irisu, īslandietis, pikšu pārstrādes fabrikas "Oscarfish" saimnieks. Oskars ir no Īslandes, kuras ūdeņos ir liela zivju daudzveidība. Visvērtīgākā no tām ir pikša. Šī smalkā zivtiņa dzīvo tikai tīros ūdeņos, vismaz 5 metru dziļumā un pārtiek gandrīz tikai no garneļu mazuļiem. Tādēļ tai raksturīga saldena garneļu garša. Šoreiz Oskars no viņa rūpnīcā sagatavotās pikšu smalkmasas grilē sulīgus burgerus rudzu maizē.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

Burgeru kotletei:

  • 400 g pikšas smalkmasas
  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
  • 5 ēdamkarotes rīvmaizes
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 150 ml piena
  • šķipsniņa rīvēta muskatrieksta, sāls, malti melnie pipari eļļa
  • grila paplāte

Pārējās sastāvdaļas:

  • 4 rudzu rikas
  • 4 lielas salātlapas
  • 2 marinēti gurķi
  • 2 tomāti
  • 1 sīpols
  • 4 šķēles siera (~ 100 g)
  • 4 ēdamkarotes krējuma
  • buntīte diļļu
  • sāls

Pagatavošanas gaita:

1. Pikšas smalkmasu liek palielā bļodā. Pievieno olu un sasmalcinātu ķiploku.

2. Miltus un kartupeļu cieti sajauc ar 1 ēdamkaroti rīvmaizes, pievieno šķipsniņu muskatrieksta. Maisījumu pievieno zivs smalkmasai, turpat pielej pienu un visu labi samīca. Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.

3. Ņem 2 saujas sagatavotās pikšu kotlešmasas un ar mitrām rokām veido iegarenus, plakanus kukulīšus. Kukulīšus kārto uz grila restītēm, kas saspiežamas kopā, lai burgerus būtu viegli apcept no abām pusēm. Grila restes pirms tam ieziež ar eļļu, lai masa neliptu klāt.

4. Burgerus grilē uz ļoti mērenas liesmas. Kad burgeri no abām pusēm apcepti, tiem pāri pārliek biezu šķēli siera un pacep vēl 1-2 minūtes, lai siers pakūst.

5. Kamēr burgeri cepas, tosterī vai uz grila apgrauzdē maizes rikas.

6. Marinētu gurķi, tomātu un sīpolu sagriež šķēlēs.

7. Sagatavo mērci, samaisot krējumu ar sasmalcinātām dillēm un šķipsniņu sāls.

8. Kārto burgera maizi. Uz apakšējās rikas liek salātlapu, uz tās tomātu un sīpolu ripas un 1 ēdamkaroti mērces, tad zivs kotleti ar sieru, uz tās gurķa šķēles un 1 ēdamkaroti mērces. Visu pabeidz ar otru maizes riku.

9. Pasniedz uzreiz nekavējoties, kamēr burgera kotlete vēl karsta.

Žurnālā atradīsiet vēl vienu gardu recepti no pikšas smalkmasas - "Pikšas iesmiņi Oskara gaumē".

Palutiniet savus mīļos ar gardiem un vienkārši pagatavojamiem ēdieniem no žurnāla "Pie Galda!" recepšu krājumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!