Sastāvdaļas:
- 100 g melnās šokolādes, salauzīta
- 20 pekarieksti vai jebkura tev mīļa šokolādes piedeva
- folija
Pagatavošana:
- Sagatavo foliju tādā formā, kādā vēlies šokolādi redzēt - taisnstūris, sirsniņa, kvadrāts, aplis utt.
- Katliņā ielej ūdeni apmēram 3 cm, uzvāri. Kad ūdens burbuļo, nogriez pavisam mazu liesmu, liec virsū bļodu, kas atbalstās uz katla maliņām un nesaskaras ar ūdeni, tikai ar tvaiku. Bļodā liec šokolādi un kausē ar tvaiku. Kad šokolāde labi pakususi, tad to apmaisi, pakausē vēl, līdz vairs nav neviena gabaliņa.
- ielej šokolādi formiņā un nedaud padzesē istabas temperatūrā, līdz tā ir kļuvusi nedaudz stingrāka (tāda, uz kuras uzliekot pekanriekstus, tie nenogrims). Dekorē vai nu ar pekanriekstiem, vai ko citu, kas tev garšo.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit