Sastāvdaļas:
- 100 g augstākā labuma kviešu miltu
- 140 g griķu miltu
- 4 lielas olas
- 500 ml piena
- 40 g sviesta, izkausēts
- 40 g farīnas cukura
- sāls pēc garšas
Rezultāts:
- 15 pankūkas
Pagatavošana:
- Bļodā ar putojamo slotiņu samaisi olas ar 100 ml piena. Pieber cukuru, sāli, abus miltus un samaisi.
- Pievieno sviestu. Visu labi samaisi un pievieno atlikušo pienu, atkal samaisot, lai ir viendabīga masa. Atstāj mīklu uz 15-20 minūtēm.
- Sakarsē pannā sviestu, eļļu vai, ja panna ļauj, cep bez taukvielām. Lej vidēji lielas un vidēji plānas pankūkas un cep no abām pusēm.
Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit