Foto: ČetrasSezonas.lv
Pankūkas, kurās apvienojas griķu un kviešu milti, daudz olu un interesantākai garšai – brūnais farīnas cukurs. Saldenas, lieliskas kopā ar ievārījumu, banāniem vai pat šokolādes krēmu. Tipiski Masļeņicai – ar aveņu, ķiršu vai zemeņu ievārījumu.

Sastāvdaļas:

  • 100 g augstākā labuma kviešu miltu
  • 140 g griķu miltu
  • 4 lielas olas
  • 500 ml piena
  • 40 g sviesta, izkausēts
  • 40 g farīnas cukura
  • sāls pēc garšas

Rezultāts:

  • 15 pankūkas

Pagatavošana:

  1. Bļodā ar putojamo slotiņu samaisi olas ar 100 ml piena. Pieber cukuru, sāli, abus miltus un samaisi.
  2. Pievieno sviestu. Visu labi samaisi un pievieno atlikušo pienu, atkal samaisot, lai ir viendabīga masa. Atstāj mīklu uz 15-20 minūtēm.
  3. Sakarsē pannā sviestu, eļļu vai, ja panna ļauj, cep bez taukvielām. Lej vidēji lielas un vidēji plānas pankūkas un cep no abām pusēm.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!