Foto: ČetrasSezonas.lv
Ja tev garšo bagete, Brī siers un tomāti, tad var gadīties, ka kļusi no šīm maizītēm atkarīgs. Vislabākās tās protams sanāks vasaras sezonā, tomātu laikā. Ja domā ka apēdīsi divas, labāk pagatavo trīs.

Sastāvdaļas:

  • 1 franču bagete
  • 250 g sīpolu
  • 150 g purava
  • 25 g tomātu pastas
  • lauru lapa
  • timiāns
  • rozmarīns
  • 15 g cukura
  • sāls
  • pipari
  • 300 g laba Francijas Brī siera (Brie)
  • 250 g tomātu

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Sagriez bageti gareniski, pārlej to ar olīveļļu un liec krāsnī uz 7 minūtēm.
  2. Mērcei: nomizo, iztīri tomātus no iekšiņām (bet tās ārā nemet) sagriez kubiņos ārējo daļu. Kubiņos sagriez sīpolus, puravus un sakapātu ķiploku. To visu sautē katliņā, pievienojot timiānu, rozmarīnu un lauru lapas. Turpini sautēt uz vidēji mazas uguns apmēram 10 minūtes, tad pievieno tomātu pastu un turpini sautēt vēl 10 minūtes. Sablenderē tomātu iekšiņas, pievieno katlā esošajām sastāvdaļām un turpini vārīt vēl 10 minūtes.
  3. Uz maizes uzliec tomātu mērci, tai pa virsu - sagrieztu Brī sieru un ieliec krāsnī uz 7 minūtēm. Pasniedz karstas.
Lai garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!