Foto: ČetrasSezonas.lv
Šī ir viena no klasisko piparkūku receptēm, kas ir pārbaudīta un atzīta par ļoti labu esam. Tikai atceries, ka labas piparkūkas sanāks tad, ja mīklai pirms cepšanas ļausi pastāvēt vismaz vienu nedēļu, bet vislabāk vairākas nedēļas.

Sastāvdaļas:

  • 600g kviešu miltu
  • 0,3l iesala ekstrakta vai medus
  • 200g sviesta
  • 1/2 glāze cukura
  • 1 ola
  • 2 ēd.k. piparkūku garšvielu

Rezultāts:

  • 1 kg mīklas

Pagatavošana:

  1. Cukuru, sviestu un iesala ekstraktu uzkarsē, bet nevāri.
  2. Verdošā masā iekul pusi miltu un maisi, līdz masa atlec no katla malām. Kad mīkla mazliet padzisusi, pievieno sakultu olu, atlikušos miltus, sodu un piparkūku garšvielas.
  3. Uz galda virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, mīci mīklu, līdz tā kļūst gluda un spīdīga (tas var prasīt ilgāku laiku, jo mīklai jābūt labi izmīcītai). Tad to ietin folijā un liec ledusskapī nogatavoties.
Lai garšīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!