Sastāvdaļas:
- 600g kviešu miltu
- 0,3l iesala ekstrakta vai medus
- 200g sviesta
- 1/2 glāze cukura
- 1 ola
- 2 ēd.k. piparkūku garšvielu
Rezultāts:
- 1 kg mīklas
Pagatavošana:
- Cukuru, sviestu un iesala ekstraktu uzkarsē, bet nevāri.
- Verdošā masā iekul pusi miltu un maisi, līdz masa atlec no katla malām. Kad mīkla mazliet padzisusi, pievieno sakultu olu, atlikušos miltus, sodu un piparkūku garšvielas.
- Uz galda virsmas, kas apkaisīta ar miltiem, mīci mīklu, līdz tā kļūst gluda un spīdīga (tas var prasīt ilgāku laiku, jo mīklai jābūt labi izmīcītai). Tad to ietin folijā un liec ledusskapī nogatavoties.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit