Foto: ČetrasSezonas.lv
Šo recepti kādā e-pasta sūtījumā saņēmu no savas franču draudzenes Klaudijas, jo, zinot manu aizraušanos ar ēst gatavošanu, viņa gribēja, lai noteikti izmēģinu vienu no tradicionālajām un vieglajām franču ābolkūkām, kuras iecienījusi viņas ģimene. Jāsaka, ka atbildē uz e-pastu rakstīju – mums tā ĻOTI garšoja, jo tā ir tik sulīga un gaisīga, ka pati uz mēles kūst. Labi garšo gan silta, gan pilnīgi auksta.

Sastāvdaļas:

  • 3 āboli

Mīklai:

  • 10 ēd.k. kviešu miltu, augstākā labuma
  • 8 ēd.k. pūdercukura
  • 8 ēd.k. piena
  • 4 ēd.k. eļļas (saulespuķu, olīvu vai augu)
  • 2 olas
  • 3 ēd.k. mandeļu miltu
  • 1 paka cepamā pulvera
  • nedaudz ruma

Virskārtai:

  • 2 olas
  • 110 g sviesta
  • 110 g pūdercukura
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta vai 2 ēd.k. cukura

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Ietauko pannu 23 vai 26 cm diametrā* ar noņemamām malām un izklāj ar cepamo papīru.
  2. Bļodā ar koka karoti vai, ja vēlies, ar miksera palīdzību sajauc visas mīklas sastāvdaļas, tikai tik daudz, lai masa ir vijīga un viendabīga.
  3. Lej mīklu formā un pa virsu uzber ābolus. Liec krāsnī un cep 20 minūtes.
  4. Tikmēr pannā izkausē sviestu, ļoti lēnām. Tad pievieno pūdercukuru, samaisi, lai izkūst. Noņem no liesmas un tikai tad, kad kūkas cepšanās laiks ir pagājis, pielej sviestam olas. Sakul viegli ar putojamo slotiņu, pielej vaniļu un vēlreiz samaisi.
  5. Lej virsū pusizceptajai kūkai un liec atpakaļ krāsnī. Cep vēl 20 minūtes, līdz virskārta ir skaisti brūngani zeltaina.

Papildinājumi:*
Ja ņemsi lielāko formu, tad var gadīties, ka pirmais cepšanas laiks būs tikai 10-15 minūtes. Un arī otrais laiks noteikti jāsamazina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!