Foto: ČetrasSezonas.lv
Vasara ir dārzeņu laiks, tāpēc atliek aiziet uz tirgu, nopirkt dažādus dārzeņus un tos grilēt. Lai dārzeņi sanāktu aromātiski un sulīgi, tos papildini ar mērci, un tev būs ideāla piedeva gan gaļas, gan zivju ēdieniem, kā arī salātiem.

Sastāvdaļas:

8 gab. jaunie burkāni                         
16 gab. zaļie sparģeļi                          
3 gab. cukīni vai jaunie kabači       
4 gab. sarkanie sīpoli                       
20 gab. šampinjoni                           
3 gab. baklažāni                             
300 g olīvas                                   
300 g Parmas tipa siers              

Mērcei:

150 gsarkanvīna etiķis                   
250 golīveļļa                                   
sāls
pipari (ja tos lieto uzturā)        
100 gbaziliks, oregano, timiāns       

Pagatavošana:

  1. Sagatavo dārzeņus grilēšanai. Cukīni sagriez 5 mm šķēlēs vai garenās strēmelēs. Nomazgā, nomizo un garās šķēlēs sagriez burkānus. Nomizo sarkanos sīpolus un sagriez četrās daļās. Nomazgā un uz pusēm sagriez šampinjonus. Baklažānus sagriez ripiņās. Sparģeļus nomizo un noknieb apakšējos, sausos galus (ja izmanto mini sparģeļus, tad tas būs maziņš gabaliņš; ja izmantosi lielos sparģeļus, tad nolaužamais gabals varētu būt līdz pat 1 cm).
  2. Iepriekš savāri marinādi. Vispirms uzkarsētā katliņā ielej sarkanvīna etiķi un ātri uzvāri. Pievieno garšaugus, garšvielas un olīveļļu.
  3. Sakarsē grila restes, apsmērē ar eļļu un grilē dārzeņus. Sāc ar  sīpoliem, tad turpini ar baklažāniem. Tad grilē šampinjonus, burkānus un sparģeļus.
  4. Kad produkti gatavi, tos pārlej ar sagatavoto mērci, to darot, kamēr dārzeņi karsti. Ja tavs grils ir mazs, tad jau gatavos dārzeņus ietin folijā, lai, kamēr grilējas citi, tie paliek silti. Dārzeņus kārto traukā. Sadrupini sieru un liec virsū kopā ar olīvām.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!