Foto: ČetrasSezonas.lv
Man šis ievārījums patīk divu iemeslu dēļ. Tas ir vidēji šķidrs un lieliski smērējams uz bagetes, kruasāna, pankūkām vai kā cita. Otrs – tā ir skābeni salda, un tai nav tipiskā izteiktā ievārījumu saldenuma. Ievārījumu var vārīt arī tajā pašā dienā, bet man patīk nākamajā, jo tad plūmes sacukurojas un burkā vairs nepeldēs pa virsu, bet būs visas skaisti vienmērīgi pa visu burku. Tās gluži vienkārši ar cukuru kļūst smagākas.

Sastāvdaļas:

  • 1 kg atkaulotu dzeltenu, skābu plūmju
  • 650 g cukura
  • 10 plūmju kauliņi

Rezultāts:

4 x 250 ml

Pagatavošana:

  1. Kad tīri plūmes, saglabā kādus 10 kauliņus. Katru kauliņu pārcērt ar gaļas āmuru un izņem to, kas ir iekšā. Traukā liec plūmes, plūmju kauliņu saturu un cukuru.
  2. Nākamajā dienā katlā liec visu, kas ir traukā, un uz nelielas liesmas vāri, līdz cukurs ir izkusis. Tad palielini liesmu līdz lielai un vāri, ik pa laikam apmaisot, 15-20 minūtes.
  3. Pildi karstu ievārījumu karstās burkās un tās aizvāko. Atdzesē līdz istabas temperatūrai un tad liec vēsā vietā. Vislabāk - ledusskapī.

    Pirms sāc vārīt ievārījumu, izmazgā burkas un vāciņus un liec burkas sterilizēt. Sakarsē krāsni 150 grādus karstu un liec iekšā burkas uz 15 minūtēm. Kad tuvojas želejas vārīšanās beigu laiks, tad katliņā uzvāri ūdeni un kādas 3 minūtes vāri arī burku vāciņus. Ja ievārījums vārās ilgāk nekā nepieciešamais sterilizācijas periods krāsnī, tad izslēdz krāsni un atstāj burkas krāsnī.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!