Foto: ČetrasSezonas.lv
Kraukšķīgi zemesrieksti, salds toffee, rūgtena šokolāde. Sulīgi iekšā, kraukšķīgi ārā. Tādi ir šie cepumi. Un saldi, protams, ka saldi, bet vai tad šad tad tādus nevar atļauties?

Sastāvdaļas:

150 g sviesta, istabas temperatūrā
40 g zemesriekstu sviesta
125 g brūnā cukura
1 vidēja ola
200 g kviešu augstākā labuma miltu
1 tējk. kanēļa
1 tējk. cepamā pulvera
50 g grauzdētu zemesriekstu, rupji sakapāti
70 g toffee, sagriezts nelielos gabaliņos (piem. "Werters Oroginal")
100 g melnās šokolādes, rupji sakapāta

Pagatavošana:

Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Izklāj pannu ar cepamo papīru.
Bļodā puto sviestu ar zemesriekstu sviestu un cukuru apmēram 5 minūtes. Pievieno olu un turpini putot vēl 2 minūtes. Pievieno miltus, cepamo pulveri un kanēli. Samaisi. Tad iejauc riekstus, šokolādi un toffee. Atkal iemaisi. 

Ar ēdamkaroti veido ovālas formas cepumus. Liec vismaz 10 cm attālumā citu no cita, jo tie cepoties izpletīsies. Kad visa panna salikta, uz katra cepuma ar mitriem pirkstiem viegli uzspied (bet ne daudz). 

Liec pannu cepties krāsns vidējā nodalījumā 15–20 minūtes, līdz cepumi zeltaini. Ņem pannu ārā, atdzesē uz pannas 5 minūtes un tad pārliec uz restēm, lai atdziest pilnībā.

Rezultāts:
16 cepumu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!