Gaileņu laiks ir klāt! Un tās ir tik gardas, ka šobrīd reti kurš ēdiens tām var stāties pretī. Gaileņu ēdienu receptes piedāvā restorāna "Raibais balodis" šefpavārs Andis Kārkliņš

Gaileņu krēmzupa ar saulespuķu cepurīti


4 porcijām nepieciešams:

200g gaileņu

1/2 sīpola

70g selerijas saknes

50ml baltvīna

150 ml buljona

200g saldā krējuma

Garšvielas pēc izvēles

Pagatavošana:

Katliņā apcep gailenes ar sīpoliem un selerijas sakni. Pievieno baltvīnu un buljonu un vāra uz lēnas uguns. Sakuļ visu viendabīgā masā, pievieno saldo krējumu, sāli, piparus un garšvielas pēc izvēles. Pasniedz ar apgrauzdētām saulespuķu sēklām.

Svaigu lapu salāti ar ceptām gailenēm un grauzdētu cūkgaļas krūtiņu


4 porcijām nepieciešams:

200 g salātu lapu (dažādu)

300 g gaileņu

40 ml olīveļļas

200 g cūkgaļas krūtiņas

1 ola

Pagatavošana:

Saplūkā salātu lapas un aplej nedaudz ar olīveļu. Gailenes apcep, kūpinātu cūkgaļas krūtiņu sagriež plānās šķēlītēs un krāsnī apgrauzdē.Visu servē uz šķīvja.

Dārzeņu rosti ar gailenēm un lauku krējumu


4 porcijām nepieciešams:

2 kartupeļi

1 neliels cukīnī

1 neliels burkāns

300 g gaileņu

200 g skābā krējuma

Garšvielas

Pagatavošana:

Uz rupjas rīves sarīvē kartupeļus, cukīnī un burkānus. Pievieno garšvielas un samaisa. No iegūtās masas veido plācenīšus un cep uz pannas. Pasniedz ar apceptām gailenēm un lauku krējumu.

Klasiskā gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un mazsālītiem gurķiem


4 porcijām nepieciešams:

400 g gaileņu

1/2 sīpola

80 g cūkgaļas krūtiņas

100 ml buljona

200 g saldā krējuma

Kartupeļi

Mazsālīti gurķi

Pagatavošana:

Gailenes apcep uz pannas ar sagrieztiem sīpoliem un cūkgaļas krūtiņu. Pievieno buljonu, saldo krējumu un garšvielas. Visu uzvāra. Ja ir vēlme, var iebiezināt ar apceptiem miltiem. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un mazsālītu gurķi.

Ar sēnēm pildīti kartupeļi, pasniegti ar ceptām liellopa filejas strēmelītēm majorāna mērcē


4 porcijām nepieciešams:

300 g gaileņu

6 kartupeļi

1/2 sīpola

100 g cūkgaļas krūtiņas

600 g liellopa filejas

200 ml saldā krējuma

50 g Parmezāna siera

Garšvielas, zaļumi

Pagatavošana:

Vārītus kartupeļus pārgriež uz pusēm un nedaudz izgrebj kartupeļa viduci. Apcep gailenes ar sīpoliem, cūkgaļas krūtiņu un zaļumiem un pilda izgrebtajos kartupeļos. Pārkaisa ar sarīvētu Parmezāna sieru un nedaudz apcep cepeškrāsnī. Liellopa fileju sagriež strēmelītēs un apcep uz pannas. Pievieno garšvielas un majorānu, pārlej ar saldo krējumu.Vāra, kamēr mērce sabiezē un servē uz šķīvja.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!