Foto: ČetrasSezonas.lv
Īstais buberts ir gatavots no miltiem, un šo recepti es aizguvu no savas mīļās vecmāmiņas, sauktas par "mahmājiņu".

Sastāvdaļas:

Bubertam:

  • 5 olas, dzeltenumi atdalīti no baltumiem
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 5 ēdamkarotes kviešu bīdeļmiltu
  • 800 ml piena
  • 1 tējkarote vaniļas cukura

Ķīselim:

  • 1 l ūdens
  • 150 ml dzērveņu
  • 50 g cukura
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes

Buberta pagatavošana:

  1. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas cukuru, līdz masa kļūst ļoti gaiša. Saputo olu baltumus.
  2. 600 ml piena ielej katliņā un liec karsēties, atlikušajos 200 ml izšķīdini miltus. Kad piens sāk vārīties, ielaid tajā miltu maisījumu un mazliet pakarsē, līdz tas sabiezē.
  3. Uz lēnas uguns karsējot, iecilā olu dzeltenumus un tad olu baltumus. Kad tas izdarīts, ņem nost no uguns un liec tajā traukā, kurā pasniegsi. Ļauj kārtīgi atdzist, pasniedz ar dzērveņu ķīseli.

Ķīseļa pagatavošana:

  1. Bļodiņā ar koka stampiņu vai kādas pudeles pamatni saspaidi ogas. Vari arī šo darbu veikt ar sulu spiedi. Ogu miziņas liec katlā, pārlej ar 1 l ūdens, vāri 5 minūtes, tad izkās caur smalku sietu.
  2. Kartupeļu cieti atšķaidi ar nelielu daudzumu remdena ūdens.
  3. Izkāsto šķidrumu lej atpakaļ katlā, pievieno cukuru, uzvāri, pievieno ūdenī iejaukto kartupeļu cieti, intensīvi maisot, uzkarsē un noņem no uguns. Atdzesē.
Recepte: Agnese Samoilova-Štāla

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!