Foto: ČetrasSezonas.lv
Protams, ka bērzu sulas vislabāk dzert svaigas. Bet ko darīt tad, ja tās svaigas jau apnikušas vai gribas ko siltu? Tad lieliska alternatīva ir uzvārīt sulu ar smiltsērkšķiem, piparmētru un medu. Šāds dzēriens būs ideāls veselības uzlabotājs un sildītājs.

Sastāvdaļas:

  • 800 ml bērzu sulas
  • 300 g medus
  • 20 g piparmētru, smalki sakapātas
  • 150 g saldētu smiltsērkšķu

Pagatavošana:

Katlā lej sulu, pievieno medu un smiltsērkšķus, samaisi un uzsildi, līdz uzmetas pirmais burbulis. Ņem nost no uguns. Pildi glāzēs un pievieno piparmētru lapiņas.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!