Foto: ČetrasSezonas.lv
Pankūkas ir ļoti gards brīvdienu rītu ēdiens, ko bērni var gatavot kopā ar vecākiem. Bērniem droši var ļaut mīklu samaisīt, jo nekā sarežģīta tajā nav. Vecāki var kopā ar bērniem ķerties pie cepšanas. Pie galda, lai brokastis interesantākas, pankūkas var apzīmēt ar šokolādes krēma sejiņām.

Sastāvdaļas:

  • 60 g augstākā labuma kviešu miltu
  • ¼ tējk. cepamā pulvera, bez kaudzes
  • maza šķipsniņa sāls
  • 50 g kefīra
  • 1 vidēja ola
  • 20 g baltā cukura
  • 20 g karameļu mērces - "Pūre" vai "Monin"

Pagatavošana:

  1. Liec bļodā miltus ar cepamo pulveri, mazu šķipsniņu sāls, cukuru un samaisi. Tad pieliec olu, kefīru un karameļu mērci. Atkal samaisi, lai mīkla ir vienmērīga, lai tajā nav kunkuļu.
  2. Atstāj mīklu pastāvēt un tikmēr saklāj galdu, saliec mērces un visu, kas nepieciešams brokastīm, un tikai tad sāc cept, ko vislabāk dari kopā ar kādu no pieaugušajiem.
  3. Pannā sakarsē eļļu, lej lielas mīklas karotes, lai sanāk paliela pankūka. Cep uz vidējas uguns, līdz redzi, ka virspusē maliņas kļūst jau stingrākas. Ar cepamo lāpstiņu pamēģini, vai vari to pabāzt zem pankūkas. Ja vari, tad liec apakšā un apgriez pankūku otrādi.
  4. Cep no otras puses, līdz pankūka brūna. Ņem nost no pannas un liec uz šķīvja. Ja domā izcept visas pankūkas uzreiz, tad pirmās izceptās pankūkas šķīvī pārklāj ar foliju, lai tās saglabātos siltas, kamēr izcepsi pārējās.
  5. Liec katram pankūku uz šķīvja un ar šokolādes vai karameļu mērci zīmē sejiņas.

Recepte: Signe Meirāne

Papildinājumi:
Sāls kaut vai mazākā šķipsniņa ir jāpieliek, jo tad tā izceļ citas garšas.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!