Foto: LETA
Mēs katrs ticam kam augstākam, lai kā arī mēs to sauktu, tās ir lietas, kas ietekmē mūsu dzīves kvalitāti – tās ir enerģijas, kas mums palīdz priecāties, strādāt un pilnvērtīgi atpūsties. Ļoti daudzas seno laiku ezotēriskās mācības apraksta divas pamata enerģijas formas, kas ir aktīvā – vīrišķā un pasīvā – sievišķā, ko dēvē par IŅ un JAŅ. Tomēr, tas nenozīmē, ka katrs vīrietis ir JAŅ un katra sieviete IŅ iemiesojums, katrā cilvēkā, atrodas abu šo enerģiju summa. Kas ir svarīgi, šo enerģiju izpausmes ir vērojamas ikvienā priekšmetā un parādībā, ja mēs vēlamies dzīvot harmonisku dzīvi, tad nāksies padomāt, kā sasniegt IŅ un JAŅ līdzsvaru savā ķermenī un apkārtējā vidē. Šajā rakstā par to, kā mājokļa logi ietekmē mūsu dzīves kvalitāti.

Vai logi tik tiešām ir mājokļa acis uz pasauli un viens no būtiskākajiem enerģijas avotiem? Savu viedokli pauž logu biznesa speciālists Mārtiņs Mālnieks.

Lai varētu līdzsvarot enerģiju sevī un apkārtējā vidē, no sākuma tā ir jāuzņem, kas nav mazsvarīgi. Pavērojot dabas procesus, tieši gaisma (saule) ir visa dzīvā pamats. Lai saikne ar dabu būtu lielāka un mājā ieplūstu vairāk enerģijas, logiem ir jābūt lieliem un augstiem, lai cilvēks var redzēt ne tikai ārā notiekošo, bet arī redzēt debesis. Izrādās, ka pat tad, kad mums ir lieli, skaisti logi un enerģētiskajai saiknei vajadzētu būt lielai - tā viss nav, jo logi nereti ir netīri. Putekļi, netīrumi, kas ātri sakrājas uz logu virsmām, bloķē enerģijas, līdz ar to gaismas ienākšanu mājā. Cilvēki, saulei spīdot ārā, nejūtas tik labi, jo enerģija neatnāk tādā daudzumā, kādā tā varētu atnākt.

Vēl ļoti liela nozīme ir arī tam, kas atrodas aiz logiem. Ir labi, jā jūsu dzīvokļa vai mājas logi iziet pagalmā, kur aug koki, ir neliels parks vai pat upe, kas ir pats dabas klēpis, kas dāvā jums enerģiju. Taču, pavisam savādāk ir, ja aiz logiem ir rūpniecības dūmeņi, transformatora būdas vai noliktavas, tad risinājums ir viens, padarīt palodzi par dabas klēpi - puķu kastes, dažādi dekoratīvi augi. Šajā gadījumā, jo vairāk, jo labāk, bet ir jāizvairās no kaltētiem augiem vai novītušām puķēm, kas nepalīdzēs enerģijai ieplūst mājā, gluži pretēji, pastiprinās tās bloķēšanos.

Ļoti svarīgas funkcijas pilda pakešu logi, kas mazina caurvēju un neļauj siltumam aizplūst no mājām un dzīvokļiem. Runājot par praktisko pusi, labs piemērs bija šī ziema, kad aukstums bija vērā ņemams un parasto logu īpašniekiem kārtīgi izvēdināja dzīvokļus un mājas. Patiesi pakešu logi spēj sevi atpelnīt salīdzinoši neilgā laikā periodā. Ir pamatotas aizdomas, ka gaidāmā ziema būs līdzīga, tāpēc pašlaik palīdzam cilvēkiem pienācīgi tai sagatavoties.

Kā zināms, arī caurvējš un pastiprināta vēja svilpošana gar logu šķirbām negatīvi ietekmē kopējo mājokļa atmosfēru. Tas nodara pat vēl lielāku ļaunumu - apdraud mājas iedzīvotāju veselību. Ķīnā un daudz kur citur pasaulē mājokļa logus uzskata par enerģijas "acīm", caur kurām enerģija ieplūst, logs nedrīkst būt iesprēgājis un pārāk vaļīgs, tad tiek laists garām mitrums un vējš, kas slikti ietekmē kopējo enerģētiku mājā. Kopsim un rūpēsimies par mūsu logiem pienācīgi, lai mūs apgaro tikai pozitīvas enerģijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!