Ir beidzies jau caur vairākām sezonām varen braši soļojošo lūpu spīdumu uzvaras gājiens, un tagad to nomaina matētas visdažādāko toņu lūpukrāsas – tikpat moderni kā maigi rozā izskatīsies arī spilgti sarkani krāsotas lūpas.
Tomēr aizrauties vienīgi ar lūpu akcentēšanu nebūtu ieteicams. Tā, piemēram, modes dizainers
Yves Saint Laurent
liek parūpēties par harmoniju un izcelt ne tikai mutes daļu, bet arī acis.

Pelēks kā asfalts un sivēnu rozā

Gluži tāpat kā apģērbā, arī grimā šoruden bieži sastopama parādība ir kontrastainums. Un tā aktuālāko grima krāsu paletē šoruden iederas visatšķirīgākās. Pelēks kā asfalts un sarkans kā kaislība.

Melns kā bezmēness nakts un bēšs. Ledusauksti zils un sivēnu rozā. Un zaļie toņi, kuri vislabāk sader ar brūni iedegušu ādu, kā arī visi tie krāsu paletes toņi, kas atgādina kritušās lapas.

Liktenīgais skatiens zem kuplām uzacīm

Ja kaut kas jākrāso pēc iespējas intensīvāk un piesātinātāk, tad tās ir šīs sezonas galvenās lomas īpašnieces – acis. Tik ļoti liktenīgo skatienu palīdzēs iegūt tumši zilu (zaļu), violetu (rozā) un pelēku toņu ēnas, kā arī apbruņošanās ar acu kontūrzīmuli.

Taču galvenais, ko 2003. gada rudens/ziemas modes skatēs akcentējuši visi dizaineri, ir dabiskas, dienvidnieciski biezas, pat nedaudz izspūrušas uzacis, gandrīz kā meksikāņu māksliniecei Frīdai Kalo!

Bez vismazākajām bailēm vari panākt arī to, ka uz sejas bez izpletņiem nolaidušies sešdesmitie vai septiņdesmitie gadi. Tādā gadījumā tavām acīm jāizskatās tā, it kā tās ieskautu liekās skropstas, un to mūsdienās var panākt pat ar vienu vienīgu, apjomu palielinošas un kuplinošas, skropstu tušas vilcienu.

Rudens, spogulis un tava seja

Un tā ir rudens, ir krītošas lapas, ir spogulis un esi tu. Tava seja. Neatkarīga un bezbailīga. Jutekliska un noslēpumaina. Ar matēti sarkanām lūpām un asfalta pelēku ēnu, kā arī kuplumkuplu skropstu akcentētām acīm. Spogulis izskatās tik trausls un vientulīgs, ka tev nekas cits neatliek kā lēni noliekties un uzmanīgi noskūpstīt to... Un apsegt. Apsegt ar tikko nokritušu matēti sarkanbrūnu kļavas lapu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!