Merilina Monro vai vienkārši Norma Džīna, kā viņu sauca bērnībā, ar savu seksualitāti un stilu iekaroja gandrīz visu pasauli, savulaik ielaužoties pat aiz dzelzs priekškara: pat puse Padomju savienības noskatījās cenzūras sagraizīto filmu “Džezā tikai meitenes”. Merilina mācēja sevi tā pasniegt, ka pat prezidenti nespēja palikt vienaldzīgi. Kur slēpjas viņas unikālā pievilcība?
Gaita.
Līdz pat šai dienai pastāv vairākas versijas par Merilinas gaitu. Saskaņā ar vienu versiju, Norma Džīna piedzimusi ar fizisku defektu – viņai it kā viena kāja bijusi mazliet īsāka par otru. Lūk, tādēļ, lai noslēptu šo nepilnību, Merilina iemācījusies staigāt, efektīgi kustinot gurnus. Otra versija ir daudz humānāka. Tiek apgalvots, ka Merilina speciāli apzāģējusi vienas kurpes papēdi, lai panāktu šūpošanās efektu. Un tagad pamēģiniet iztēloties, ka šī seksapīlā būtne, apbruņojusies ar zāģi, slepenībā nodarbojas ar personīgo apavu zāģēšanu. Vai spējat to iedomāties?

Krūtis. Mūsdienu Holivudā ir ļoti daudz dāmu ar apjomīgāk krūtīm, par to iespējams pārliecināties, kaut reizi pastaigājot pa pornolapām. Un tas viss – pateicoties mūsdienu ķirurģijas brīnumiem. Taču agrāk, tālajos piecdesmitajos, nekas tamlīdzīgs nebija iespējams. Skaistas krūtis sievietei bija dabas dāvana, ar tām varēja uzsākt labu fotomodeles karjeru. Arī Merilinai tas negāja secen, jo viņa zināja, kā pasniegt sevi no labākās puses.

Par viņas krūtīm joprojām klīst leģendas. Piemēram, stāts par to, kā Merilinu reiz filmēšanas laukumā nolamāja režisors un tikai par to, ka viņas krūtis bijušas pārāk (ak, klīrīgie amerikāņi!) izaicinoši izspiedušās. Uz to Merilina, ne aci nepamirkšķinājusi, iebilda, ka tās viņai ir dabas dotas, un ka viņa necieš krūšturus. Lai apstiprinātu savus vārdus, viņa ļoti veikli nometusi visas drēbes, kas viņai bijušas mugurā.

Taču visskaļāko skandālu izraisīja apbedīšanas biroja darbinieka, kurš sagatavoja Merilinu pēdējai gaitai, apgalvojums. Šis blēdis apgalvo, ka aktrise likusi zem krūtīm speciālus spilventiņus, kurus piestiprinājusi tieši pie kleitas. Tie piešķīruši viņas krūtīm satriecošu formu. Tiek apgalvots, ka spilventiņi saglabāti un pēc tam pārdoti par milzīgu naudu kādā prestižā izsolē.

Sejas izteiksme. Merilina spēja viest savā sejā tik mīlīgi seksuālu smaidu, ka juka prātā tūkstošiem vīriešu visā pasaulē. Un skatiens! To mācās kopēt miljoniem sieviešu, nerunājot nemaz par slavenām aktrisēm. Šo skatienu īpaši mīl pielaikot Keita Vinsleta. Pamēģiniet stāvot pie spoguļa paskatīties uz sevi mazliet no augšas, tai pat laikā savelkot lūpas “trubiņā” un mazliet mazliet pasmaidot. Grūti? Redziet nu. Taču tā ir Merilinas firmas zīme. Var nedaudz pavērt lūpas, kā gatavojoties skūpstam. Varam saderēt, ka daudzām izdosies kaut kas līdzīgs, taču ar vieglu, khm, piedauzības devu, piedodiet. :) Merilina turpretī spēja to izdarīt tā, ka nevienam ne prātā nenāca saukt viņu par vulgāru. Viņai viss izdevās ar bērnišķīgu naivumu.

Mati. Norma Džina nekad nav bijusi blondīne, bet gan brunete. Apbrīnojamos zeltainos matus Merilina ieguva, pateicoties frizieru centieniem. Viņa mēdza teikt, ka esot dvēselē blondīne. Iespējams, tā ir īpaša - uzvarētājas psiholoģija. Zeltainie mati Merilinai ļoti piestāvēja, padarot viņu vēl pievilcīgāku. Džentlmeņi izvēlas blondīnes. Cik tas ir patiesi.

Stils. Merilina spēja ilggadīgu treniņu laikā izstrādāt personīgo stilu uzvedībā, mīmikā, žestos, kustībās. Šis stils tik tiešām ir unikāls, jo to ir grūti atdarināt pilnībā . Pat visslavenākās Holivudas zvaigznes nekaunas imitēt šo izcilo aktrisi. Piemēram, Kailija Minoga “Fox Studios” Sidnejas filiāles atklāšanā uz skatuves kāpa Merilinas tēlā, ģērbusies un uzkrāsojusies kā Monro. Izklaidējot publiku, Kailija jautri un nepiespiesti atdarināja visas Merilinai raksturīgās intonācijas un kustības. Savukārt Džerija Holivela, uzstājoties prinča Čārzla jubilejā, nespēja neko oriģinālāku izdomāt, kā stāties publikas priekšā, tērptai un safrizētai kā Merilina.

Neapšaubāmi, Merilinai daudz kas bija dabas dots. Tomēr ne visas skaitās aktrises kļūst par tādām kā Merilina Monro. Šī sieviete bija ļoti gudra un zināja, kā pasniegt sevi uz “desmit ballēm”. Kāds apgalvos, ka viņa izlauzusi sev ceļu uz kino virsotnēm caur gultu. To nav iespējams noliegt, jo arī tādas lietas ir notikušas. Taču uz ko gan cilvēks nav gatavs augstās mākslas dēļ, tāda ir dzīve. Ja Merilina nebūtu Merilina, neviens pat uz viņas pusi neskatītos. Taču Monro tika dievināta, viņu nēsāja uz rokām. Mirusi 36 gadu vecumā, aktrise iemūžinājusi sevi kino vēsturē un tikusi atzīta par visseksīgāko 20. gadsimta sievieti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!