Vai, sapņojot par savu kāzu dienu, tu spēj sevi iztēloties pietiekami reālistiski? Šajā brīnišķīgajā dienā mēs visas gribam izskatīties pēc iespējas skaistāk - neatvairāmas un brīnumdaiļas, turklāt pēc mēnešiem ilgušajām diētām un treniņiem līgavas augumam jāatbilst Holivudas zvaigznes parametriem...
Taču, iztēles sapnim gaistot, mēs saprotam, ka nebūt neizskatāmies pēc slavenībām, kas izkāpušas no žurnāla vāka. Tas tev dara raizes? Neuztraucies! Skaistumam ir visdažādākās formas un izpausmes, un, lai izskatītos pēc iespējas labāk, tev nav jāmēģina izskatīties pēc kādas, kas tu nemaz neesi, bet jācenšas pēc iespējas labāk parādītu savu īsto es. Vienkārši centies izskatīties pati pēc sevis, tikai neikdienišķāk.

Sāc ar jau zināmo

Domājot par tēlu, kuru tu gribi radīt savā kāzu dienā, sāc ar jau zināmajām lietām. Padomā par to, ko tu parasti velc mugurā, savām iemīļotajām krāsām, vietu, kur notiks laulību ceremonija un šī pasākuma vēlamo noskaņu - vai tā būs tradicionāla, avangardiska vai drīzāk neformāla. Kad visi šie elementi tev būs skaidri, rēķinies ar tiem, veidojot savu kāzu tērpu.

Ja tavs ķermenis vai izvēlētā ceremonija nav īsti piemēroti baltai, apjomīgai kleitai, labāk nemaz nesāc tādas pielaikot, jo a) tas tevi iedzīs depresijā un b) tu to, iespējams, galu galā tik un tā nopirksi, jo tradicionālais līgavas tēls mums visām dziļi iesakņojies domāšanā, bet pēc tam tu jutīsies briesmīgi savā lielajā dienā.

Domā krāsās

Vēl viens noderīgs ieteikums, kas tev palīdzēs izšķirties par savu izskatu kāzu dienā, ir padomāt par krāsām, īpaši, ja tev ir pilnīgāka figūra. Obligātajās baltajās kleitās tērpto jaunavīgo līgavu laiki ir sen pagājuši. Stilīgākās līgavas tērpjas sarkanos, sudraba, zelta un pasteļu toņos. Taču, ja tu izlem netērpties baltā, tev arī nav obligāti jāizvēlas kāda no "modes" krāsām. Daudz labāk ir izvēlēties kleitu savā mīļākajā krāsā vai arī tonī, kas vislabāk piestāv tavai ādas krāsai. Tomēr atceries, ka gadījumā, ja tava kleita būs ļoti košā krāsā, kleitas detaļām jābūt absolūti minimālām.

Izvēlies augumam piemērotu stilu

Ja tu esi slaida un gara auguma...

...tev jāizvēlas balles tērps ar atkailinātiem pleciem un pieguļošu augšdaļu. Taču, ja tev šķiet, ka tavi pleci izskatās pārāk kaulaini vai pārāk izceļas atslēgas kauls, vari izvēlēties līdz augšai slēgtu kleitu, iespējams, ar augstu kaklu. Varbūt tev šķiet, ka šādam stilam tu esi par kalsnu, taču tavs garums un slaidums īstenībā tiks jauki izcelts, ja tērpu papildinās arī tādas skaistas detaļas kā izšuvumi un pērles.

Ja tu esi maza auguma ar pilnīgu, sievišķīgu figūru...

... pamēģini ampīra stila kleitu. Šī stila priekšrocība ir tā, ka kleitai būs iešuve zem krūšu līnijas, un zemāk audums kritīs brīvi. Ja kleita būs šūta no pareizā auduma, tā nepiegulēs tavam augumam, bet plīvos ap tevi. Lai gan piemērota varētu būt arī īsāka kleita - līdz ceļiem - tomēr šis garākais variants darīs jauku, pagarinātu siluetu.

Piedurkņu garumu vari izvēlēties pati, atkarībā no tā, kā tev patīk pašas rokas. Ja tu izvēlies kleitu ar garām piedurknēm, tās var būt garas un šauras, taču ne pārāk apspīlētas. Ja tev būs augsta frizūra, tad ar to tu arī pati izskatīsies garāka, taču šādu matu sakārtojumu nevajadzētu izvēlēties, ja tev ir pārāk apaļa seja.

Ja tev ir pārāk kuplas krūtis...

... šo efektu var mazināt ar garu korseti, kā arī ar basku stila tērpu un kupliem svārkiem. Savukārt kleitas, kurām jostasvieta ir dabiskajā augstumā, uzsvērs krūšu līniju. Tērpa augšdaļai jābūt ļoti vienkāršai un jāizvairās no kaklarotām. Ja tev ļoti gribas tērpu papildināt ar detaļām, vari tās pievienot tērpa svārku daļā.

Ja tev ir pilnīgi vai plati gurni...

... izvairies no auduma krokojumiem un kupluma gurnu daļā. Šajā gadījumā var ieteikt dažādus tērpa stilus, taču kleitai nevajadzētu būt pārāk apspīlētai ap gurniem. Platus gurnus var noslēpt ar "princešu" stilu, kurš ir pieguļošāks augšdaļā un apakšdaļā viegli krītošs. Pat no vienkārša materiāla pašūts balles tērps novērsīs uzmanību no pārāk platiem gurniem. Ja tavas krūtis ir mazākas, lieliski noderēs arī ampīra stils, taču tas var pārāk nomaskēt vidukļa formu.

Ja tev ir plati pleci...

... tie izskatīsies šaurāki, ja izmantosi vertikālas plecu lencītes, vai arī pilnībā nosegsi plecus, uzsverot V veida kakla izgriezumu. Ja nepieciešams, platus plecus var noslēpt arī ar caurspīdīgu šalli. Noteikti izvairies no apjomīgām piedurknēm!

Ja tev ir īsas vai druknas kājas...

... tādā gadījumā ieteicams izvēlēties garu kleitu. Tu izskatīsies slaidāka, ja izvēlēsies taisna piegriezuma tērpu, kurš tomēr nebūs pārāk pieguļošs.

Ja tev ir īsas rokas...

... trīs ceturdaļgaruma piedurknēs tavas rokas izskatīsies garākas, taču, lai nu kā, neizvēlies bezpiedurkņu tērpu.

Ja tev ir tuklas rokas...

... izvēlies kleitu ar vienkāršām, taisnām piedurknēm, kas nav pārāk apspīlētas.

Visbeidzot...

Iespējams, tu domā, ka tev īsti nepiestāv neviena stila kleita, bet atceries, ka galu galā tu taču katru dienu kaut ko velc mugurā, izejot no mājas. Ir dienas, kad tu jūties labāk nekā parasti, un tieši šajās dienās tu saņem no cilvēkiem komplimentus. Savā kāzu dienā tu jutīsies fantastiski un, protams, arī izpelnīsies šos komplimentus.

Un, pats svarīgākais: tavs izskats nebūt nav atkarīgs tikai no tērpa, bet arī no personības, vitalitātes, sejas, matiem... to rada visu šo komponentu kombinācija. Cilvēki neskatīsies atsevišķi tikai uz tavu kleitu, viņi skatīsies uz tevi visu. Un, ka tu būsi apmierināta ar sevi, tad izskatīsies vienkārši brīnišķīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!