Gandrīz vai pats svarīgākais šīs sezonas jaunums ir gari, nē - ļoti gari zābaki, kas nereti ir asimetriski, sniedzas augstu pāri ceļgalam (vai arī tos optiski pagarina ar biezām zeķēm). Rudens apavi gluži vai izkliedz savu devīzi – jo augstāk, jo labāk!
Jā, un papēži noteikti ir augsti, vai nu konusveidīgas formas, vai taisni un stabili, vai arī ļoti tievi, bet, lai kādi arī tie būtu, papēžu īpašnieki – zābaki lieliski sader kopā ar minisvārkiem.

Kurpes krīt galējībās

Kurpes šoruden krīt galējībās – papēži ir vai nu ļoti augsti, vai pavisam otrādi – kurpe izskatās pavisam plakana. Pēc formas tie ir vai nu resni un stabili, vai arī tievi un šauri, un, tāpat kā somām un cimdiem, arī kurpēm aktuāli ir krokodilādas raksti, pie tam košās – sarkanā, violetā, zilā un zaļā – krāsās.

Tā ka tev atliek tikai savā personīgajā vannas istabā uzburt krokodilu, nokrāsot sarkanvioletizilizaļu, piesiet saitītē un doties ar to pastaigā.

Ar cimdiem karietē

Šosezon ar cimdiem notiek tāpat kā ar zābakiem – tiem jāstiepjas pēc iespējas garākiem un tos var nēsāt, pieskaņojot apģērbam, vai gluži pretēji – liekot kontrastēt ar to.

Izgatavoti no ādas, atlasa vai zamša cimdi maigi apskaus tavas rokas, liekot atcerēties par tālajiem viduslaikiem, un, sēžoties automašīnā, pavēlēs iztēloties, ka tas nav vis nekāds parastais braucamrīks, bet gan ar stūri un motoru aprīkota kariete.

Ķengurēns tavā somā

Nu, bet somas un somiņas liek konstruēt tavā galvā dažnedažādas ģeometriskas figūras, kuras, atgādinot par sešdesmitajiem gadiem, no galvas pārceļo pie rokas taisnstūra, apļa vai pusapļa somiņas veidā.

Aktuālas arī astoņdesmitajiem gadiem raksturīgas mīkstas un apjomīgas somas, kurās, dodoties ikdienas gaitās, var ietilpināt kaut vai ķengurēnu.

Visas šīs somas izgatavotas no ādas, kažokādas, tik aktuālās krokodilādas vai arī pēc iespējas košākiem audumiem, kuros pat var būt ieausts kāds zīmējums.

Un tā, pie saviem minisvārkiem uzvelc garum garus zābakus, ieliec somā ķengurēnu, piesien saitītē savu sarkanvioletizilizaļo krokodilu un dodies pastaigā pa Rīgas ielām. Būsi visvisvismodernākā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!