Cilvēka aura ir lielāka, krāšņāka un skaistāka, ja tura taisnu muguru, un ja viņam piemīt tiešs godīgs acu skatiens. Gudrie Indijā jau pirms 5000 gadiem stāstīja, ka šī pasaule sastāv no vibrācijām. Aura piemīt, cik zināms, ne tikai cilvēkiem, bet arī dzīvniekiem, pat priekšmetiem. Pie kam, speciālisti apgalvo, ka priekšmeta auru var ieraudzīt pat nesagatavots cilvēks.
Par auru, kas apņem cilvēku, ir zināms jau no seniem laikiem. Daži ļoti jutīgi cilvēki (ekstrasensi) redz auru gandrīz vienmēr. Pirmā auras fotogrāfija ir uzņemta 1891. gadā, un to izdarīja ģeniāls zinātnieks Nikolojs Tesla. Pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados Semjons Kirlians, apkalpojot īpaši jutīgus aparātus, pavisam nejauši ievēroja auru ap savu roku. Kirlianu laulātais pāris pētīja raksturīgos izstarojumus daudzu gadu garumā un radīja kameru, kas ļauj fiksēt auru. Sākot ar 70. gadiem, Padomju Savienībā sākās auru aktīva pētīšana saistībā ar cilvēka veselību un psihoemocionāliem stāvokļiem. Mūsdienās jau pastāv dažādi sarežģīti kompjūterdiagnostikas veidi, kuru pamatā ir cilvēka auras foto un video uzņēmumi. Zinātnē pastāv dažādas strīdīgas teorijas un viena īsa atbilde, zinātnieki joprojām to nezina. Tajā pašā laikā parapsihologi apgalvo, ka bez fiziskā ķermeņa cilvēkam ir arī enerģētiskais ķermenis, ko daļēji apliecina Kirliana metode.

Priekšmetu auras
Lai ieraudzītu auru, vajag atslābināt acis un sakoncentrēt redzi. Pastāv īpaša acu fokusēšanas tehnika, kas aktivizē adžana - čakru ("trešo aci"). Sākumā jums nepieciešams maigs apgaismojums. Ne vāja, bet maiga gaisma. Spilgta gaisma vai tās atspulgi nedrīkst nokļūt jūsu acīs! Tagad paņemiet grāmatu, kuru pirms tam ietiniet zilā vai sarkanā papīrā. Nolieciet grāmatu uz galda vertikāli, apmēram metra attālumā no sevis. Grāmatas auru vislabāk novērto uz maigi pelēkas vai gaiši brūnas sienas fona. Nepieciešamības gadījumā pie sienas var pakārt drēbes gabalu vai neitrālas krāsas papīru. Aizveriet acis, pāris reizes dziļi ieelpojiet un atslābinieties. Kad nomierināsities un atslābsit, paskatieties uzmanīgi uz grāmatu. Nefokusējiet skatienu, vienkārši skatieties mazliet sānis un 50-70cm aiz grāmatas. Saglabājiet šo skatienu, nenopūlot acis vai adžana - čakru. Vajag, lai jūsu acis būtu atslābinātas, kad jūs skatāties ar šo efokusēto skatienu. Pēc brītiņa jūs ieraudzīsit bāli pienīgu auru, kas izstaro no objekta. Turpiniet tāpat skatīties, spoži dzeltena vai zaļa aura sāks pieaugt un plesties ap objektu. Nemainiet neko skatienā, nefokusējiet to, nepievērsieties sīkumiem, bet turpiniet tāpat skatīties, citādi aura pazudīs. Ja jums rodas problēmas apskatot auru, atpūtieties un mēģiniet vēlreiz, jo jūsu acis ir nogurušas. Pirmo reizi to paveicot un ieraugot savu pirmo auru, jūs izdarīsit pirmo soli smalko enerģiju pasaulē.

Dzīvnieku un augu auras
Pēc izmēģinājumiem ar priekšmetiem, var mēģināt apskatīt istabas augus un pēcāk - mājdzīvniekus. Zaļo lapu aura izskatīsies oranža. Bez tam jūs ieraudzīsit to, kas atšķir dzīvo no nedzīvā - pastāvīgi mirgojošu ēterisku, dūmakainu auru. Iespējams, jūs to jau kādreiz esat redzējis, kad uz tumša fona aplūkojāt pats savu roku. Bet tā vēl nav aura. Tas ir jūsu dzīvības spēks - ēteriskais dubultnieks. Mājdzīvniekus vislabāk apskatīt, kad tie atpūšas.

Apskatot auru, vajag būt pilnīgi atslābinātam. Man ne reizi vien bijis, ka, tikko es ieraugu priekšmeta pienaino auru, es sasprindzinu acis, lai ātrāk parādītos krāsa, bet tad viss jāsāk no jauna. Ļoti svarīga ir iespēja mainīt apgaismojumu. Šeit var noderēt galda lampa ar reostatu, kas gaismai ļauj lēni satumst. Der atcerēties, ka pareizu acu stāvokli un šī stāvokļa atminēšanās, kurā ir vislabākie rezultāti, prasīs no jums laiku. Nesteidzieties - paeksperimentējiet ar apgaismojumu, attālumu, sava ķermeņa un galvas stāvokli, kas vislabāk palīdz fokusēt skatienu. Kad būsit ar to tikuši galā, sāciet apskatīt cilvēku.

Cilvēka aura
Un lūk - cilvēks. Visbiežāk vidēja cilvēka aura ir redzama viena, pusotra metra attālumā ap ķermeni. Ričards Bebsters iesaka vispirms apskatīt jau pieminēto ēterisko dubultnieku. Tā ir dūmakaina smalkās enerģijas substance, kas redzama 1,5-7cm attālumā no ķermeņa. Pie kam, guļošam cilvēkam tā palielinās un to ir vieglāk ieraudzīt, kad cilvēks ir nomodā, tā saraujas. "Tikko kā jaunuļi sasniedz pirmos rezultātus," raksta Ričards Bebsters, "viņi redz ēterisko ķermeni kā kādu lauku, kas atdala fizisko ķermeni un auru. Gaišredzībai attīstoties, ēteriskais dubultnieks iegūst pelēcīgu nokrāsu. Turklāt ēteriskais ķermenis visu laiku mirgo (tas ir - atrodas pastāvīgā kustībā) un maina krāsu diezgan plašā diapazonā. Tieši šo auras slāni dažreiz sauc par veselības auru, jo slimība šeit izpaužas kā tumšāki iecirkņi vai pat pārrāvumi šajā laukā. Šādus paaugstinātas bīstamības simptomus var salīdzināt ar stāvoša ūdens rajoniem, kas radušie pastāvīgi mirgojoša ēteriskā lauka vidū. Slimības simptomi var būt redzami arī kā krāsas zudums ēteriskā ķermenī. Pats īpašākais ir tas, ka problēmas ar veselību ieraugāmas daudz agrāk nekā cilvēks sajutīsies slikti. Tādējādi šo lauku diagnostikai ir preventīvs rakstura, savlaicīgi to apskatot, cilvēks var izvairīties no nopietnām problēmām. Nav brīnums, ka daudzi dziednieki strādā tieši ar ēterisko dubultnieku."

Saules iedarbībā aura ievērojami pieaug un vibrāciju biežums stipri palielinās. Ļoti labs vingrinājums var būt - apskatīt savu roku spilgtas saules gaismā. Paceliet roku un apskatiet to, pavērstu pret debesīm. Pārliecinieties, ka saule atrodas jums aiz muguras. Pēc tam varat pavērot cilvēka auru, palūdzot kādu draugu nostāties pie sienas, pie paugura vai kāda cita kontrastaina fona. Vērojot cilvēka auru, nav ieteicams uztraukties vai saspringt. Ļaudis, kas pirmo reizi ierauga auru, apraksta to kā bālu, tikko pamanāmu dūmaku. Attīstoties šīm spējām, cilvēks sāk atšķirt krāsas. Katrai aurai ir savs pamata fons, kas stāsta par svarīgākajām rakstura iezīmēm. Emocionalitātei, garīgumam un citām mentālām sfērām atbilst konkrēti krāsu toņi aurā. Pie kam var tikai brīnīties, cik ļoti precīzi auras krāsām atbilst tādi teicieni: "melns no dusmām", "zaļš aiz skaudības", "bāls no bailēm" vai angļu "blue mood" - zilās ilgas. Domas, emocijas pastāvīgi peld mūsu aurā kā krāsu plankumi un svītras. Cilvēks, kurš tās redz, var daudz ko bez grūtībām uzzināt par sarunu biedru, aura pastāsta daudz vairāk nekā vārdi.

Auras krāsas
Daži dziednieki ir pārliecināti, ka daži cilvēki apģērbā, interjerā dod priekšroku tām krāsām, kas atbilst viņu auras krāsām. Mēdz teikt: "tā ir mana krāsa" - un to var uztvert burtiski. Esiet uzmanīgi, kad jums mainās ierastā krāsu uztvere. Tas nozīmē, ka kaut kas ir noticis ar jūsu pasaules uzskatu vai veselību, un tas ir iespaidojis jūsu auru. Piemēram, cilvēki, kuriem pēkšņi iepatikusies sarkanā krāsa, pārdzīvo lielu iekšēju stresu. Viņiem ir risks saslimt ar nervu slimībām. Kaut gan, tas atkarīgs arī no krāsas toņa. Lūk, auras pamatkrāsu tulkojums.

Tumši sarkans nozīmē vieglu aizkaitināmību, un ir nelīdzsvarotas nervu sistēmas pazīme. Cilvēks, kura aurā ir tumši sarkana krāsa, ārēji liekas spēcīgs, bet viņam ir kāda kaite, kas noteikti ir saistīta ar nervu sistēmu. Tādiem cilvēkiem ir tieksme dominēt un darboties noteikti. Spilgti sarkana krāsa nozīmē izteiktu egoisma.

Rozā vai koraļkrāsas tonis nozīmē neizlēmību un nenobriedušu personību. Parasti šī krāsa piemīt jauniem cilvēkiem, bet ja to redzam pieaugušu cilvēku aurā, tas nozīmē, ka šim cilvēkam ir ievilcies infantilisma periods vai bērnišķība, kas liek koncentrēties uz paša personu. Sarkanās krāsas klātbūtne vienmēr ir saistīta ar nervu sistēmas kaitēm, un šādiem cilvēkiem ir jāpieliek pūles, lai paliktu mierīgi un tiktu ar sevi skaidrībā. Oranžā krāsa ir saules un dzīves spēka krāsa. Tā ir laba krāsa, kas norāda uz apdomīgumu un uzmanību pret citiem. Taču arī šeit ir svarīgas nokrāsas. Zeltaini oranžs stāsta par dzīvesprieku un savaldību, tajā pašā laikā brūnāks tonis liecina par godkāres trūkumu un bezatbildību. Iespējams, tāds cilvēks ir nomākts, bet visbiežāk tas ir slinkuma rādītājs. Tie, kuru aurās oranžā krāsa, tendēti saslimt ar aknu kaitēm. Dzeltenā krāsa ir otra pamatkrāsa. Kad tai ir zeltainais tonis, tā nozīmē stipru veselību un labklājību. Tādi cilvēki spēj parūpēties par sevi, reti uztraucas un viegli mācās. Viņiem ir dzīvīgs prāts, viņi ir priecīgi, draudzīgi, gatavi palīdzēt. Ja dzeltenajai krāsai ir sārtais tonis, šie cilvēki ir kautrīgi. Ja viņu galvām ir arī sarkanīgs tonis, tad viņiem piemīt nepilnvērtības komplekss. Tādi cilvēki bieži vien ir neizlēmīgi un ar vāju gribu, ar tieksmi iet kāda pavadā. Zilā krāsa ir garīguma krāsa. Labi ir visi zilie toņi, jo tonis piesātinātāks, jo labāk. Bāli zilā krāsa nozīmē tieksmi pēc pilnības un tās zemāko slieksni. Šāds cilvēks nav īpaši apdāvināts, bet centīgs. Viņam bieži var sāpēt galva un sirds, taču viņš turpinās iet vajadzīgajā virzienā. Gaiši zila (akvamarīns) pieder cilvēkam, kas jau ir augstākā attīstības pakāpē uz pilnību, salīdzinot ar to, kuram piemīt bāli zilā krāsa, lai gan apdāvinātības līmeņi var neatšķirties. Tumši zilā krāsa nozīmē, ka cilvēks atradis savu uzdevumu un to pilda. Tādi cilvēki ir visai neparasti, tiem piemīt krasas garastāvokļa maiņas.

Lielākajā daļā - tie ir cilvēki ar garīgu ievirzi, kas atdevušies zinātnei, mākslai vai sabiedriskajam darbam. Es esmu redzējis daudzas žēlsirdīgās māsas ar tumši zilu auru, arī rakstniekus un dziedātājus. Lillā (indigo), violetā un purpura krāsa nozīmē visāda veida meklējumus, un tā piemīt cilvēkiem, kas meklē savu uzdevumu vai ticību. Tikko šie cilvēki atrod savu dzīves mērķi vai nostiprinās savā pārliecībā, šīs viņu krāsas pārtop par zilo krāsu. Tas nozīmē, ka vajag tikai cilvēkam atrast pareizo attīstības virzienu, un zilā krāsa kļūst par dabisku dvēseles emanāciju. Purpura tonis piemīt cilvēkiem ar tieksmi pēc varas, jo šajā krāsā iespējama rozā krāsas klātbūtne. Cilvēki, kam ir lillā, violetā un purpura krāsa aurā, biežāk nekā pārējie slimo ar sirds un kuņģa kaitēm. Baltā ir pati pilnīgākā krāsa, pēc tās tiecamies mēs visi. Ja mūsu dvēseles būtu pilnībā harmoniskas, tad visi krāsu viļņi saplūstu vienā, un mums būtu tīra, balta aura. Kristum bija tāda aura, un to var vērot daudzajās gleznās, īpaši, ja tās veltītas augšāmcelšanai.

Saudzējiet savu auru
Vislielāko ietekmi uz cilvēka psihisko stāvokli rada doma kā smalkākā enerģija. Atkarībā no domas kvalitātes mainās arī cilvēka auras izstarojums: izstarojuma laukums, spilgtums un vienmērīgums. Enerģijas, kuras izstaro cilvēks, ne tikai rāda viņa dzīves aktivitāti, bet arī aizsargā biolauku. Kad cilvēks ir aizkaitināts, aurā parādās caurumi, caur kuriem var ienākt slimības. Ja cilvēks ir mierīgas un līdzsvarots, viņš ir labi aizsargāts pret slimībām un citām kaitīgām ietekmēm.

Svarīgi atcerēties
Vārds "čakra" cēlies no sanskrita un nozīmē "ritenis". Čakras ir enerģijas virpuļi, kas griežas vai nu uz iekšu. Pēc formas tie atgādina virpuļus. Čakras ir pieslēgtas smalkajam enerģētiskajam kanālam, kurš izvietots paralēli mugurkaulam un bez tām mūsu ķermenis nevarētu pastāvēt. Iedala 7 pamatčakras, bet pazīstamas arī papildčakras.

Pamata čakra Muladhara ir saistīta ar mugurkaula pamatni un vērsta uz leju, atrodas uz astes kaula pamatnes. Tā ir sarkanā krāsā. Tā saista smalko enerģiju sistēmu ar zemi. Šī čakra uztur mūsu dzīvotgribu un nodrošina mūsu ķermeņa dzīvotspēju.

Otrā čakra Svadhistana ir saistīta ar krusta kaulu. Tās krāsa ir oranža vai bronzas. Tā ir saistīta ar dzimtas turpinājumu, seksualitāti, fizisko baudu un savstarpējo attiecību pievilcīgajiem aspektiem. Tā arī ir vieta, kur ļaudis slēpj vainas apziņu un pazemojumu un kur mīt cilvēka ēnas puses.

Trešā čakra Manipura ir saistīta ar saules pinuma apgabalu. Tās krāsa ir dzeltena. Tā izvada uz āru un izstaro enerģiju, kas nepieciešama, lai mēs izteiktu sevi. To sauc arī par spēka centru, tā ka caur to cilvēks izpauž gribu. Tajā mīt pārliecība par sevi un mērķtiecīgums, kā arī bailes un dusmas. Enerģētiskie vampīri uzbrūk vispirms šai čakra un kad tā iztukšota, ķeras pie pamata čakras.

Ceturtā čakra Anahata atrodas krūšu kurvja centrālajā daļā, blakus tai vietai, kur atrodas sirds. Tās krāsa ir dzeltenīgi zaļa. Tā ir saistīta ar visiem mīlestības aspektiem, kā arī ar prieku, cieņu un spējām piekāpties. Caur sirds čakru var rasties garīga vadība un augstākā apziņa. Ja cilvēks ilgstoši cieš no stresa, skumjām, dusmām, ja viņam ir novājināta imūnsistēma, tad pirmie orgāni, kas pakļauti saslimšanas riskam, ir sirds čakras orgāni.

Piektā čakra Višutka atrodas kakla apgabalā. Tās krāsa - debesu zila. Čakra attiecas uz radošo spēju izpaušanu rakstu vai runas veidā. Tā ir saistīta ar apcerēšanu un dažiem domāšanas un plānošanas aspektiem. Ar šo čakru izpaužas mūsu attieksme pret citiem cilvēkiem, savstarpējām attiecībām.

Sestā čakra Adžna izvietota starp uzacīm, tā ir pieres čakra jeb tautā sauktā "trešā acs". Tās krāsa - tumši, karaliski zila, sudraba un indigo. Tā ir saistīta ar pašapzināšanos, gudrību, viedumu, augstāko apziņu, gaišredzību, vienkāršu sapratni un konceptuālu domāšanu.

Septītā čakra Sahasrara - kroņa čakra, atrodas galvas virspusē un turpinās virs galvas. Tās krāsa ir violeta, balta vai zelta. Tā saista mūs ar augstākiem spēkiem un garīgu apziņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!