Trauslie bezē sirsniņcepumi ar pildījumu lieliski iederēsies Valentīna dienas svētku ēdienkartē. Saldā bezē un maigā biezpiena un putukrējuma masas garša viena otru papildina, bet augļu un ogu dekors sniedz iespēju fantāzijas lidojumam, dekorējot gaisīgos sirsniņcepumus.

Sastāvdaļas:

3 olu baltumi (100 ml)
200 g Dansukker baltā smalkā cukura
½ ml etiķa esences

Pildījumam:

200 g svaigu vai saldētu ogu
100 g putukrējuma
100 g vājpiena biezpiena
1 ēd. kar. Dansukker želejas cukura "Multi"
1 tējk. Dansukker vaniļas cukura ar dabisko vaniļu

Garnējumam:

1 ēd. kar. Dansukker pūdercukura
Augļi vai ogas

Pagatavošana:

Uzstāda cepeškrāsns temperatūru uz 100°C. Uz cepamā papīra otras puses uzzīmē aptuveni 10 cm lielas sirsniņas, trīs katram cepumam. Iezīmētās vietas ieziež ar taukvielām un apkaisa ar miltiem. Saputo olu baltumus, etiķa esenci un pusi no cukura baltā un mīkstā masā. Uzmanīgi iemaisa to atlikušajā cukurā. Ieklāj un izlīdzina maisījumu ieziestajos un ar miltiem apkaisītajos laukumos. Atlikušo maisījumu var izmantot vienkāršu bezē cepumu pagatavošanai.

Cep cepeškrāsnī aptuveni 45 minūtes. Ļauj atdzist. Saputo putukrējumu, želejas cukuru un vaniļas cukuru cietā masā. Iemaisa ogas un vājpiena biezpienu putukrējumā. Liek pildījumu starp bezē sirsniņām tieši pirms pasniegšanas (ja vēlas sagatavot visu jau iepriekš, var apsmidzināt sirsniņas ar kausētu šokolādi tā, lai pasargātu bezē no sajaukšanās ar pildījumu; izvēloties balto šokolādi, tas nebūs pamanāms). Garnē cepumus ar augļiem vai ogām un apkaisa ar pūdercukuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!