Jautājums: Kā notiek inficēšanās ar ureaplazmozi? (..) Es atklāju, ka nesen esmu inficējusies ar šo slimību, es un partneris esam uzticīgi viens otram, viņš ir pilnīgi vesels, kopā esam jau 1,5 gadu.

No savas dakteres teiktā sapratu, ka tikai dzimumceļā var saslimt ar šo slimību, bet kaut kas neiet kopā, jo partneris ir pilnībā vesels. Lūdzu, atbildiet uz šo jautājumu!

Atbild dr. Daiga Baranovska:

Ureaplazma ir nosacīti patogēns mikroorganisms, kas aptuveni 40% cilvēku atrodams dzimumorgānu gļotādās, tomēr nekādas saslimšanas vairumā gadījumu neizraisa. Tā nav seksuāli transmisīva infekcija, tomēr dažreiz nepieciešams pārbaudīt arī partneri, lai novērstu liekus pārpratumus, jo dzimumdzīves laikā šos mikroorganismus partneri var nodot viens otram, bet tas nenozīmē inficēt.

Ureaplazmas nepieciešams diagnosticēt un ārstēt tikai tad, ja ir sūdzības par pastiprinātiem izdalījumiem no dzimumceļiem, kam nav cita iemesla, atkārtotas urīnceļu infekcijas, neauglība vai grūtniecības neiznēsāšana. Ureaplazmas neizraisa iekaisumus un izārstēt bieži vien ir ļoti grūti.

Lasītāju ievērībai: Ja nevari rast atbildi uz savu jautājumu mūsu rakstu arhīvā, vēstuli sūti “Delfi Sievietēm” redakcijai uz e-pasta adresi sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!