Jautājums: Man ir 20 gadi un jutīga sejas āda. Pirms diviem gadiem man uz sejas parādījās viena vietā sīki kapilāri, kurus piesaldēja ar šķidro slāpekli un tad tie pazuda.

Kad krevele no piesaldēšanas jau bija nokritusi, devos uz solāriju. Diemžēl pēc solārija apmeklējuma man radās balti, neiesauļoti plankumi tajā sejas ādas rajonā, kas joprojām neiedeg. Nezinu, vai šīs abas lietas ir saistītas, bet – kā es varētu cīnīties ar šiem bezpigmenta plankumiem.

P.S. Esmu griezusies pie homeopāta, bet diemžēl ārstēšana nekādus rezultātus vēl nav devusi.

Atbild skaistumkopšanas salona “Galateja” speciālisti:

Speciālistam vajadzēja Jūs brīdināt, ka sauļoties nedrīkst pēc šāda veida procedūrām. Uz dermopigmentācijas plankumiem var likt fotosensibilizējošus (jutību paaugstinošus) līdzekļus. Bet vislabāk būtu konsultēties ar ārstu-kosmetologu vai dermatologu.

Atbild “Veselības centra 4” estētiskās dermatoloģijas vadītājs Raimonds Karls:

Pēc jebkuras procedūras (īpaši sejas rajonā) nepieciešams konsultēties ar speciālistu un noskaidrot, cik ilgu laiku jāizvairās no UV stariem. Iespējams, ka solārija apmeklējums ir par iemeslu bāliem, neiesauļotiem laukumiem.

Lai ādai nenodarītu papildus ļaunumu, ieteiktu apmeklēt dermatologu, kas ieteiks piemērotākos ādas kopšanas līdzekļus. Taču šobrīd uz radikālu risinājumu diez vai ir vērts cerēt (vieglāk ir cīnīties ar brūniem plankumiem). Iespējams, ka labākais risinājums būs laiks, līdz āda atjaunosies.

Lasītāju ievērībai: Atbildes sagatavotas sadarbībā ar žurnālu “Les Nouvelles Esthétiques Latvia”. Nosūti savu jautājumu skaistumkopšanas ekspertiem: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!