Jautājums: Vai ir kāds veids, kā atbrīvoties no vasaras raibumiem uz sejas un muguras?

Atbild dermatoloģe Linda Kapteine no "Veselības centra 4” un ķermeņa estētikas centra "DYNASTY”:

Lai mazinātu esošos vasaras raibumus, var apmeklēt sejas un ķermeņa estētikas speciālistu un veikt tieši Jums piemērotas ādas balinošās procedūras. Iespējams veikt arī lāzerprocedūras, kas, atšķirībā no parastajām skaistumkopšanas procedūrām, kuru laikā tiek apstrādāts ādas virsējais slānis, ļauj panākt efektīvāku risinājumu, veicot dermoabrāziju vai lāzerabrazīvo slīpēšanu.

Mājas apstākļos lietošanai tiek piedāvāti arī dažādi kosmētiskie līdzekļi pigmentācijas mazināšanai. Taču kosmētiskie līdzekļi un skaistumkopšanas procedūras ne vienmēr pilnībā nenovērš to. Nonākot kārtējā saskarē ar sauli, piemēram, ziemā slēpojot kalnos vai apmeklējot solāriju, vasaras raibumi atkal var atgriezties.

Lai neiedzīvotos jaunos pigmenta plankumos, svarīgi lietot augstvērtīgus saules aizsargkrēmus. Tā kā pigmentācijai var būt ģenētiski iedzimts raksturs un to var izraisīt hormonālie traucējumi, lai sekmīgi ar to cīnītos, svarīgi atrast vasaras raibumiņu cēloni.

Atbild “R&IP medicīniskā aprūpe” kosmetoloģe Daina Lase:

Visticamāk, šī problēma ir ģenētiski pārmantota. Pilnībā atbrīvoties no pigmentācijas nevarēs, taču pigmentus var balināt. Šādu procedūru veic kosmētiskajā kabinetā.

Atbild skaistumkopšanas salona “Galateja” speciālisti:

No vasaras raibumiem pilnībā nav iespējams atbrīvoties, jo tie ir ģenētiski iedzimti. Ieteicams būtu izvairīties no sauļošanās, jo saules ietekmē vasaras raibumi kļūst spilgtāki. Ziemas periodā vēlams lietot krēmu ar balinošu efektu.

Lasītāju ievērībai: Atbildes sagatavotas sadarbībā ar žurnālu “Les Nouvelles Esthétiques Latvia”. Nosūti savu jautājumu skaistumkopšanas ekspertiem: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!