Jautājums: Nedēļu pēc dzimumakta bez izsargāšanās man sākās urīnpūšļa iekaisums. Domāju, ka esmu pamatīgi apsaldējusies. Biju pie ģimenes ārstes, tā nu ārstēju savu iekaisumu, palika labāk, bet urīna analīzes vienalga sliktas.

Viss it kā bija normāli, tikai pa laikam sāpēja vēdera lejas daļā. Izrakstīja atkal antibiotikas, ieteica aiziet pie ginekologa un uz ultrasonogrāfiju. Ginekologs neko sliktu neatklāja, tikai dzemdes kakla eroziju, teica, ka 21 gada vecumā tas esot normāli. Ultrasonogrāfijā arī neko sliktu neatklāja.

Ginekologs izrakstīja antibiotikas un vēl kaut kādas zāles. Teica, ka no tām var parādīties piena sēne, tad jālieto speciāla ziede. Kad biju beigusi lietot zāles, pagāja 5 dienas un parādījās izdalījumi. Sāku lietot to ziedi, pēc dažām dienām parādījās dzimumorgānu apvidū dažas nelielas kārpiņas. Partneris apgalvo, ka viņam nekādu problēmu nav. Sāku jau uztraukties, internetā izlasīju par STS un man šķiet, ka man ir kondilomas un vēl kaut kas cits. Jo vairākas slimības sākas ar urinēšanas traucējumiem. Man taču tas uzreiz neienāca prātā, visticamāk, ka manai ģimenes ārstei arī ne! Apzinos, ka vajadzētu griezties pie ārsta, bet dzīvoju mazpilsētā, kauns arī no ģimenes ārstes, jo pazīstu viņu personīgi. Pie ginekologa pirms 2 nedēļām biju, vai tiešām tad vēl nevarēja pateikt, kas man kaiš? Citu problēmu man nav, sekss arī kopš tās reizes nav bijis. Vai tiešām man varbūt kāda no STS? Vai varbūt esmu lieki satraukusies?

Atbild dr. Daiga Baranovska:

Jūsu stāsts patiešām izklausās sarežģīts, un varētu nebūt viegli to uzreiz atšķetināt. Dažādu seksuāli transmisīvo infekciju gadījumā sūdzības bieži vien attīstās nevis uzreiz, bet pakāpeniski, ik pa dažām dienām parādoties jaunām sūdzībām klāt.

Mans ieteikums šajā situācijā, būtu vēlreiz griezties pie ārsta, un neskatoties uz to, ka jau esat lietojusi antibiotikas, veikt analīzes uz STS. To pašu būtu nepieciešams izdarīt arī Jūsu partnerim, pat ja nekādu sūdzību viņam nav.

Ja nu gadījumā Jums ir neērti apmeklēt ārstu savā pilsētā, vienmēr ir iespēja aizbraukt pārbaudīties kaut kur citur, piemēram, Rīgā. Tikai tādā gadījumā būtu labāk, ja Jūs paņemtu līdz arī iepriekšējo izmeklējumu rezultātus un zinātu precīzi, kādus medikamentus esat lietojusi.

Lasītāju ievērībai: Ja nevari rast atbildi uz savu jautājumu mūsu rakstu arhīvā, vēstuli sūti “Delfi Sievietēm” redakcijai uz e-pasta adresi sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!