Jautājums: Vēlējos jautāt ginekologam vai urologam, kāpēc man pēc dzimumakta atkārtoti iekaist urīnpūslis. Esmu mēģinājusi dažādus lubrikantus, stingru higiēnu, bet tik un tā apmēram pēc divu nedēļu samērā aktīvas dzimumdzīves atkal ir iekaisums.

Esmu gājusi pie ginekologa un urologa, nekādas STS neatrada. Partneri mainījusi neesmu. Mēģināju visādas zāles, bet nekas nemainās. Tas jau ilgst apmēram 4 gadus, brīžiem liekas, ka varbūt neesmu radīta dzimumdzīvei.

Atbild dr. Daiga Baranovska (ārstu prakse "Quartus"):

Sūdzības, ko Jūs aprakstāt, medicīnas praksē pazīst kā “medusmēneša” cistītu jeb urīnpūšļa iekaisumu (honeymoon cystitis). Iemesls tam visbiežāk ir bakteriālas izcelsmes urīnceļu infekcija ar mikroorganismiem no maksts vai zarnu trakta. Šādos gadījumos Jums nepieciešams saņemt atbilstošas antibakteriālas terapijas kursu, ievērot intīmo higiēnu, kā arī lietot uzturā daudz šķidruma, īpaši dzērveņu sulu.

Ja vēlaties iegūt vēl kādu papildus informāciju, ar Google.lv palīdzību meklējiet pēc frāzes “Honeymoon cystitis” - tur ir aptuveni 10 dažādas mājas lapas, kas samērā sīki apraksta šo problēmu, un ko šādos gadījumos darīt. Bet ja sūdzības saglabājas, jebkurā gadījumā dodieties pie sava ārsta.

Lasītāju ievērībai: Ja nevari rast atbildi uz savu jautājumu mūsu rakstu arhīvā, vēstuli sūti “Delfi Sievietēm” redakcijai uz e-pasta adresi sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!