Jautājums: Man ir 18 gadi. Pirms pusgada man bija maksts sēnīte. Mazgājos regulāri, bet brīžiem man ir nepatīkams aromāts – it kā pēc gāzes no maksts. Vai jūs nepateiktu, ar ko tas ir saistīts? Pašreiz lietoju pretapaugļošanās tabletes Mercilon.

Atbild dr. Gunta Frīdenberga (ginekoloģes privātprakse Tukumā):

Varētu būt, ka tā ir bakteriālā vaginoze. Bakteriālai vaginozei ir raksturīgi daudz gaišu izdalījumu ar smaku, kas atgādina vecu zivju smaku un pastiprinās kontaktā ar sārmu (pēc mazgāšanās ar ziepēm un pēc dzimumakta, jo arī spermai ir sārmaina reakcija).

Var mēģināt lietot vaginālās svecītes Vagisan, tās palīdz atjaunot dabīgo maksts mikrofloru un mikroorganismi, kas rada nepatīkamo smaku, ievērojami samazinās. Vagisan var nopirkt aptiekā bez receptes, iepakojumā ir 7 svecītes. Ja sūdzības nepazūd, jāiet pie ārsta, lai noteiktu īsto cēloni.

Lasītāju ievērībai: Ja nevari rast atbildi uz savu jautājumu mūsu rakstu arhīvā, vēstuli sūti “Delfi Sievietēm” redakcijai uz e-pasta adresi sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!