Jautājums: Es regulāri apmeklēju ginekologu, vismaz 3x gadā, jo man ik pēc laika rodas nieze. Bet katru reizi pēc analīzēm ārsts pasaka, ka viss ir kārtībā, nekāda slimība nav, tikai iekaisums un ar to viss beidzas. Tad uz kādu laiciņu viss pāriet un atkal sākas no jauna.

Kādas analīzes man būtu jāveic, lai beidzot varētu noteikt, kas man par slimību un izārstētos, jo es vairs nevaru izturēt, ka man visu laiku sūrst un niez.

Atbild dr. Gunta Frīdenberga (ginekoloģes privātprakse Tukumā):

Ja ir bijušas negatīvas analīzes uz iespējamām infekcijām (hlamīdijas, ureaplazmas, mikoplazmas), jāizvērtē visas sadzīves lietas, kas kontaktē ar dzimumorgāniem. Varētu būt, ka tas ir alerģisks gļotādu kairinājums, ko var izsaukt gan līdzekļi, ar kuriem Jūs mazgājaties, gan higiēnas līdzekļi (īpaši ikdienas ieliktnīši), ko lietojat, gan sintētiskā veļa, ja tādu valkājat. Arī maksts un līdz ar to arī ārējo gļotādu sausums dzimumakta laikā var būt par kairinājuma iemeslu.

Lasītāju ievērībai: Ja nevari rast atbildi uz savu jautājumu mūsu rakstu arhīvā, vēstuli sūti “Delfi Sievietēm” redakcijai uz e-pasta adresi sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!