Jautājums: Labdien! Sakiet, lūdzu, ja man piedāvā orālo seksu ar muti un man nav nekādi aizsarglīdzekļi (prezervatīvs u.t.t) vai partnerei ir iespējams saslimt ar kādu slimību, ja, piemēram, es nebūtu vesels?

Un vai šī pati sakarība ir arī pretējā gadījumā, ja es to daru meitenei, vai tad es varu saslimt, ja viņai ir kāda slimība? Kā man izsargāties, ja es to gribu darīt meitenei? Zēniem ir prezervatīvi kā aizsarglīdzeklis pret STS, bet kas ir meitenēm un cik tas maksā un kur to var nopirkt? Lūdzu, atbildiet! Paldies!

Atbild dr. Daiga Baranovska (ārstu prakse "Quartus"):

Ir iespējams inficēties ar dažādām seksuāli transmisīvām infekcijām, piemēram, sifiliss, gonoreja, HIV, HPV arī orālā seksa laikā. Vīrietis var lietot prezervatīvu arī šādā gadījumā, tomēr neviens no sievietēm paredzētajiem izsargāšanās līdzekļiem viņas partneri šādā gadījumā no inficēšanās nepasargās.

Tomēr mans ieteikums būtu neielaisties apšaubāmas kvalitātes dzimumattiecībās. Ja Jums ir aizdomas par to, ka meitene varētu būt inficēta ar kādu STS, vienojaties par abpusējām veselības pārbaudēm, lai visiem mierīgs prāts un tīra sirdsapziņa.

Lasītāju ievērībai: Ja nevari rast atbildi uz savu jautājumu mūsu rakstu arhīvā, vēstuli sūti “Delfi Sievietēm” redakcijai uz e-pasta adresi sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!