Jautājums: Iepriekš nebiju slimojusi, bet 2003.gada decembrī pasliktinājās veselība. Turas temperatūra 37,1-37,2. Bija problēmas ar urināciju. Ģimenes ārste izrakstīja Furadonīnu, pēc kura lietošanas sāpes urinācijas laikā vairs nebija.

Paaugstināta temp. turas. Asins analīzes parāda labas, bet urīnā leikocīti Ca500. Urīna uzsējumā parādījās EschCOlli, streptokoki. Biju pie urologa, izrakstīja gentomicīnu. Palika jau labi, bet pēc 2 ned. atkal parādījās temperatūra.

Biju pie nefrologa, izrakstīja Citroploksenu un Furamagu, temp. lēkāja, bet kā beidzu lietot, tā temp. atkal parādījās. Tad nodevu analīzes vēl uz STS un atklāja ureaplazmu un hlamīdijas. Temperatūra turas, pašreiz lietoju oflaksenu (antibiotikas).

Vai notiek pareiza ārstēšana un vai tā ir ārstējama un kur šādu slimību var iegūt? Man ir 1 partneris.

Atbild dr. Daiga Baranovska (ārstu prakse "Quartus"):

Ārstēšana ir pareiza, jo pēc Jūsu rakstītā varētu domāt, ka problēmu rada nopietna urīnceļu infekcija, kad bieži vien ar vienreizēju antibakteriālās terapijas kursu nepietiek. Ieteikums vienīgi būtu pēc iespējas pieturēties pie viena ārsta, nevis katru epizodi ārstēt pie cita, jo tad ir grūtāk izsekot tam, kā slimība mainās vai progresē. Bet speciālistu konsultācijas tajā pašā laikā var palīdzēt saprast, kur slēpjas īstā problēma.

Kas attiecas uz Jūsu norādītajām STS, tad gribētu teikt sekojošo. Hlamīdijas ir obligāti seksuāli transmisīva infekcija, tādēļ jāpārbaudās būtu arī Jūsu partnerim un jāārstējas, ja šāda infekcija tiek atklāta. Ureaplazmas ir nosacīti patogēns mikroorganisms, kas ~ 40% sieviešu ir atrodams dzimumceļos, tomēr sūdzības nerada, izņemot iespējamus sarežģījumus grūtniecības laikā. Tomēr pie atkārtotām vai grūti ārstējamām urīnceļu infekcijām tiek uzskatīts, ka zināmu lomu spēlē arī šie mikroorganismi, tādēļ tiek nozīmēti gan atbilstošie izmeklējumi, gan ārstēšana.

Lasītāju ievērībai: Ja nevari rast atbildi uz savu jautājumu mūsu rakstu arhīvā, vēstuli sūti “Delfi Sievietēm” redakcijai uz e-pasta adresi sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!