Foto: LNE

Jautājums: Ja uz ķermeņa ir parādījušies balti plankumiņi, it kā no saules, ko darīt, lai no tādiem atbrīvotos, pati esmu brūna, bet izskatos kā raiba vista. Vai var un drīkst tādus piesauļot? Vai jādzer kādas zāles?

Atbild M.Rone – skaistuma klīnikas “4.Dimensija” dermatologs:

Balti plankumiņi uz ķermeņa var būt visbiežāk vai nu ādas virspusējās sēnītes aktivizēšanās no pārmērīgas sauļošanās vai balto plankumu slimība - vitiligo. Jebkurā gadījumā atsākt šos plankumus sauļot vai lietot medikamentus pirms dermatologs nav apskatījis nebūtu ieteicams.

Atbild R.Karls - skaistuma klīnikas “4.Dimensija” dermatologs:

Jākonsultējas pie dermatologa. Jo tevis aprakstītie izsitumi var būt gan sēnīšu saslimšana - daudzkrāsainā ēde, gan arī saules radīts ādas bojājums. Ārsts veiks vienkāršu izmeklēšanu ar t.s. Wood lampu un noteiks, kas darāms, lai atbrīvotos no plankumiem.

Lasītāju ievērībai: Atbildes sagatavotas sadarbībā ar žurnālu “Les Nouvelles Esthétiques Latvia”. Nosūti savu jautājumu skaistumkopšanas ekspertiem: sieviete@delfi.lv. Raksti īsi, lietojot pareizu gramatiku un pieturzīmes. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!