Foto: LNE

Jautājums: Labdien! Mani interesē vai drīkst veikt tetovējumu uz ādas, kur ir vitiligo? Vitiligo atrodas uz muguras un tā izmērs ir aptuveni 1 cm, un es vēlētos to noslēpt ar tetovējuma palīdzību. Vai tas būtu ieteicams un nebūtu kaitīgi? Paldies par atbildi.

Atbild M. Rone – skaistuma klīnikas “4.Dimensija” dermatologs:

Tetovējumu balta ādas rajonā var veikt, ja skaidri zināms kādas izcelsmes tas ir un vai tiešām tas ir vitiligo. Ja vitiligo ir neaktīvs tad drīkst, bet teorētiski pastāv risks, ka tetovējuma procedūra atsevišķos gadījumos var izraisīt alerģisku reakciju vai izprovocēt plankuma palielināšanos

Atbild R. Karls - skaistuma klīnikas “4.Dimensija” dermatologs:

  1. Kādā veidā ir diagnosticēts vitiligo? Ne vienmēr bāls neliels plankums būs tieši šī saslimšana. Tādas pazīmes var būt arī sēnīšu saslimšanai - daudzkrāsainai ēdei.
  2. Ja diagnosticēts tiešām vitiligo, ir iespējams veikt tetovēšanu, bet jārēķinās ka slima āda var neadekvāti reaģēt uz krāsvielu ievadīšanu (veidot rētaudus, alerģiskas reakcijas utt.)

Lasītāju ievērībai: Atbildes sagatavotas sadarbībā ar žurnālu “Les Nouvelles Esthétiques Latvia”. Nosūti savu jautājumu skaistumkopšanas ekspertiem: sieviete@delfi.lv. Raksti īsi, lietojot pareizu gramatiku un pieturzīmes. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!