Jautājums: Vispirms, paldies par piedāvāto iespēju uzdot jautājumus un uz tiem saņemt atbildes! Izlasīju vairākus rakstus, bet tā arī nevarēju izdarīt secinājumu par to vai: ar ureaplazmu var inficēties TIKAI dzimumceļā vai arī pastāv iespēja inficēties citādā veidā, jo dažādu dakteru viedokļi bija atšķirīgi.

Man šis jautājums ir aktuāls, jo nesen man konstatēja ureaplazmu; man ir tikai viens partneris, kurš "Pie Dieva zvēr", ka viņam nav bijusi neviena cita partnere kā tikai un vienīgi es, t.sk., arī pirmā seksuālā partnere biju es (vismaz pēc viņa vārdiem). Jau iepriekš pateicos!

Atbild dr. Gunta Frīdenberga, sadarbībā ar “Libresse”:

Agrāk ureaplazmozi pieskaitīja pie seksuāli transmisīvām saslimšanām, tagad ir viedoklis, ka ureaplazmas nelielos daudzumos var būt normālas mikrofloras sastāvdaļa. Daudzās laboratorijās, nosakot ureaplazmas, uzrāda arī to daudzumu, piemēram: uzsējums uz ureapazmām pozitīvs zemā koncentrācijā vai arī pozitīvs Lasītāju ievērībai: Ja nevari rast atbildi uz savu jautājumu mūsu rakstu arhīvā, vēstuli sūti “Delfi Sievietēm” redakcijai uz e-pasta adresi sieviete@delfi.lv. Vispirms tiks izskatītas un atbildētas vēstules, kurās lietota pareiza gramatika un pieturzīmes. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!