Jautājums: Man lielas raizes sagādā izdalījumi no maksts. Man ir 23 gadi, bet izdalījumi man ir bijuši jau kopš pusaudzes vecuma. Ārsts pārbaudēs bieži atklāj piena sēnīti vai ko tamlīdzīgu.

Es izlietoju kādas zāles - tabletes vai svecītes - bet pēc neilga laiciņa viss sākas no gala. Tas ir šausmīgi, jo nekad nevari atļauties jauka randiņa laikā vilkt greznu apakšveļu. Turklāt tas nomāc arī manu draugu, ar kuru kopā dzīvojam jau vairāk nekā gadu, jo izdalījumi ir redzami arī pēc dzimumakta uz mūsu dzimumorgāniem.

Ko darīt? Vai tas ir iedzimts, jo līdzīgas sūdzības ir arī manai mammai un māsai? Vai ir iespējams to uzveikt un dzīvot normāli? Kur meklēt palīdzību, ja pašas izvēlētā ginekoloģe palīdzēt nespēj?

Atbild Latvijas Jūras Medicīnas centra Vecmīlgrāvja poliklīnikas vecākā ginekoloģe Dr. Gaļina Kazaka:

Ja esat apmeklējusi tikai ginekologu, tad ieteiktu abiem ar partneri aiziet arī uz Seksuāli Transmisīvo slimību (STS) centru, Pērnavas ielā 70. Tur iespējams pārbaudīties uz visām STS saslimšanām. Pārliecinieties, vai Jums tiešām nav neviena infekcija vai iekaisums. Reti ir gadījumi, kad izdalījumi ir tāpat vien.

Lasītāju ievērībai: Ja nevari rast atbildi uz savu jautājumu mūsu rakstu arhīvā, vēstuli sūti “Delfi Sievietēm” redakcijai uz e-pasta adresi sieviete@delfi.lv. Vispirms tiks izskatītas un atbildētas vēstules, kurās lietota pareiza gramatika un pieturzīmes. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!