Foto: LNE

Jautājums: Pastāstiet, lūdzu, ar kādiem līdzekļiem un kā kopt rokas un nagus, ja vēlos pārtraukt ienadžu izgriešanu. Paldies par atbildi.

Žurnāls “Les Nouvelles Esthétiques Latvia”, lai varētu atbildēt uz Delfi lasītāju jautājumiem, uzdeva jautājumus lietišķās estētikas speciālistiem –

Atbild manikīra meistare Sallija Brasmane (salons Kolonna, Marijas 13):

Roku kopšanai iesaku izmantot mitrinošus un barojošus krēmus. Ideālā variantā būtu tos mainīt, no rīta lietojot mitrinošu, bet vakarā - barojošu krēmu. Ienadžu atbīdīšanai varat izmantot speciālu eļļu, kas paredzēta ienadžu kopšanai un atbīdīšanai. To būtu ieteicams lietot katru dienu. Arī ienadžu atbīdīšana ir veicama katru dienu.

Atbild Mācību centra “Liandra D” pasniedzēja, Amatniecības Kameras meistare Inatra Briede:

Ienadžu izgriešanu var pārtraukt rīkojoties pakāpeniski. Es ieteiktu Tev atrast profesionālu un izglītotu speciālistu, kurš varētu palīdzēt risināt šo jautājumu.

Nagu valnīšu izgriešana un apstrāde ar speciāliem līdzekļiem un kopšana mājās – Tavu panākumu garants! Alessandro iesaka: Cuticle Remover, Nail Grow Cream, Nagelpfledestift, Nageloil.

Atbild Skaistuma klīnikas “4.Dimensija” nagu kopšanas speciāliste Antra Andrējeva:

Tev būtu jāapmeklē SPA manikīrs, bet, ja nevēlies kopt rokas salonos, tad būs jāiegādājas dažas lietas - ienadžu (kutikulas) eļļa; ienadžu noņēmējs; nagu vīlīte un instruments liekās ādas un ienadžu atbīdīšanai un notīrīšanai no naga. Un vēl ir vajadzīgs krēms rokām.

Uzklāj ienadžu eļļu, iemasē, tad vari uzklāt ienadžu noņēmēju, brītiņu pagaidi un tad ar apelsīnkoka kociņu vai speciālu metāla lāpstiņu maigi (ja nepieciešams, vēlreiz uzklāj ienadžu noņēmēju) notīri no naga ādiņu, un atbīdi ienadzi. Tad noskalo vai noslauki salvetē rokas un atkal uzklāj eļļu. Viegli iemasē. Iezied rokas ar krēmu. Sērijā “Camillen 60” ir speciāls krēms ādas kopšanai ap nagiem – “Cuticle kreem”. Tas ideāli kopj jau ieplaisājušus un stipri ataugušus ienadžus. To var lietot arī ienadžu noņēmēja vietā. Turklāt ādiņa pēc tam ataug lēnāk. Krēmu lieto 2-3X nedēļā, ienadžu eļļu lieto katru dienu. Ienadžu eļļu var iegādāties arī kā ienadžu zīmuļus, kas ir ļoti ērti lietošanā.

Lasītāju ievērībai: Ja nevari rast atbildi uz savu jautājumu mūsu rakstu arhīvā, vēstuli sūti “Delfi Sievietēm” redakcijai uz e-pasta adresi sieviete@delfi.lv. Raksti īsi, lietojot pareizu gramatiku un pieturzīmes. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!