Foto: LNE

Jautājums: Man ir ļoti sausa roku āda. Dažreiz pat tā izskatās kā "savītusi". Varbūt Jūs varētu ieteikt, ar ko kopt rokas, kādu krēmu lietot? Varbūt varētu nosaukt kaut ko konkrēti? Paldies.

Žurnāls “Les Nouvelles Esthétiques Latvia”, lai varētu atbildēt uz Delfi lasītāju jautājumiem, uzdeva jautājumus lietišķās estētikas speciālistiem –

Atbild Dr. Irena Eris laboratorijas konsultante:

Ikdienā rūpējoties par roku ādu ir jāņem vērā vide, kurā nākas bieži darboties. Ja Tu uzsver, ka roku āda ir izteikti sausa, tad no Dr. Irena Eris izstrādātajiem produktiem var ieteikt aizsargājošu – atjaunojošu roku krēmu ar vitamīnu E. Krēms iedarbojas divos posmos – pirmkārt, tas kopj un atjauno roku ādu, tajā pat laikā padarot ādu gaišāku, mitrina to un padara mīkstāku.

Serums rokām ar E vitamīnu (bez eļļas) nodrošina intensīvu kopšanu un sniedz labu efektu. Pateicoties unikālai receptei, aktīvajām sastāvdaļām, pēc uzklāšanas, āda kļūst līdzīga zīdam, maiga, spēj novērst negatīvo laika apstākļu ietekmi. E vitamīns kā viena no koncentrētākajām sastāvdaļām nodrošina rūpes par ādu, kā arī novērš roku ādas priekšlaicīgu novecošanu.

Vari izmēģināt Dr. Irena Eris piedāvāto produktu roku kopšanai – atjaunojošu roku ādas līdzekli, kas apvienots ar intensīvu nagu stiprināšanas sistēmu. Šīs sistēmas mērķis ir lielā mērā atjaunot roku ādu, mitrināt to un padarīt gaišāku. Pēc ārstēšanas kūres āda ir ļoti mīksta. Tāpat sistēma efektīvi stiprina un atjauno nagus.

Atbildi manikīra meistare Sallija Brasmane, (salons Kolonna, Marijas 13):

Vienreiz nedēļā būtu ieteicams rokas apstrādāt ar pīlingu, vai pīlinga vietā izmantot kafijas biezumus, kas jau ir lietoti, gatavojot kafiju. Katru dienu būtu vēlams lietot barojošu krēmu.

Ideālā variantā būtu regulāri izmantot salona procedūru - parafīna vannas roku kopšanai. Tādas ir pieejamas gandrīz visos Rīgas salonos un frizētavās. Ieteiktu to veikt kursa veidā. Ārstnieciskā kursa ilgums ir 5 reizes ik pēc pāris dienām un tad 2 reizes mēnesī.

Atbild Mācību centra “Liandra D” pasniedzēja, Amatniecības Kameras meistare Inatra Briede:

Vācu profesionālā roku kopšanas firma Alessandro sausas un problemātiskas roku ādas kopšanai piedāvā lielisku šīs problēmas risināšanas sistēmu Hands UP! Formula 2. Tā ir kompleksa roku kopšanas sistēma un tās moto ir – rokas kā samts un zīds!

Dienas un nakts krēms ar aktīvajām vielām, kuras izlīdzina roku ādu, novērš ādas sausumu, novērš pigmentācijas veidošanos un uzlabo ādas imunitāti. Šo krēmu iedarbību pastiprina 5 Days Serum Formula 2, tas ir īpašs serums, kurš darbojas ādas dziļākajos slāņos un uzlabo šūnu metabolismu, novērš problēmu cēloņu veidošanos.

Atbild Skaistuma klīnikas “4.Dimensija” nagu kopšanas speciāliste Antra Andrējeva:

Ļoti efektīvas sausai ādai ir parafīna vanniņas - te ietilpst roku pīlings, kalogēna-elastīna krēms un silta parafīns. Ārstniecisks kurss ir 10 procedūras, bet roku uzturēšanai labā kārtībā šo procedūru veic ikreiz pēc manikīra.

Mājas apstākļos vajadzētu lietot tādus krēmus, kas satur zemesriekstu eļļu. Mājas darbus pēc iespējas veikt ar cimdiem. Bet roku kopšanu vēlams sākt ar ādas attīrīšanu- pīlingu. Var noberzēt rokas kafijas biezumos. Tie labi baro un arī noberž.

Arī “Camillen 60” un “Dzintara” produktu klāstā ir labi pīlinga krēmi. To viegli iemasē ādā, rokas saberzē un lielā ūdens daudzumā, bez ziepēm, noskalo. Tad ņem roku masku, piemēram, no “Catherine” vai arī no “Dzintara” produkcijas. To uzklāj biezā kārtā. Ja iespējams, tad uz nakti vēl uzvelk vieglus kokvilnas cimdiņus. No rīta pirms iešanas ārā ieziest rokas ar barojošu krēmu. Iesaku pajautāt aptiekā krēmu sausai ādai “Eucerin”.

Lasītāju ievērībai: Ja nevari rast atbildi uz savu jautājumu mūsu rakstu arhīvā, vēstuli sūti “Delfi Sievietēm” redakcijai uz e-pasta adresi sieviete@delfi.lv. Raksti īsi, lietojot pareizu gramatiku un pieturzīmes. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!