1. Nevelc mugurā apģērbu, kurā tu nejūties brīnišķīgi skaista.

Kāds gan tev būs prieks no satikšanās, ja tev visu laiku būs jāskaita apēstie kumosi, jo kāds no tiem var kļūt par liktenīgo, no kura tava apspīlētā kleita izirs pa vīlēm? Un cik nepatīkami, ja visu laiku jāatceras, ka nedrīksti pacelt roku, jo pēdējam tīrajam kreklam ir caurums padusē, bet diegu un adatu tu neesi redzējis kopš tā laika, kad pēdējo reizi apciemoji vecmāmiņu... Kaut ko briesmīgāku grūti pat iedomāties.

2. Neierodies uz pirmo randiņu ar tonētām kontaktlēcām acīs.

Viens no maniem paziņām reiz stāstīja, ka aizgājis uz randiņu ar kādu meiteni, kurai bijušas skaistākās acis pasaulē... Viņš, protams, nekavējies izteikt viņai komplimentus šai sakarā, un pēc šī pirmā randiņa viņi izlēmuši turpināt satikties. Taču nākamajā reizē viņš atklāja, ka acis meitenei ir gluži parastā pelēkā krāsā, nekas īpašs, taču puisis jutās tik neveikli, ka izteicis komplimentus par viņas neīsto acu krāsu, ka draudzība ar laiku pajuka.

3. Nepiemini sešsimt reižu savu pēdēji draugu/draudzeni.

Un vispār, ja no tā iespējams izvairīties, pirmajā randiņā sarunās labāk neminēt pretējā dzimuma pārstāvjus. Atceros vienu no saviem briesmīgākajiem randiņiem ar kādu puisi, kurš man visu laiku stāstīja par kaut kādām četrām sievietēm, kuras par viņu ļoti interesējoties. Lieki teikt, ka tas bija mūsu pēdējais randiņš. Cilvēki šādu kļūdu pieļauj tāpēc, ka jūtas nedroši. Ja cilvēks piekritis tikties ar tevi, tas nozīmē, ka viņš tevī saskata kādu vērtību. Tev nav lieki jāuzsver fakts, ka tevi iekāro vēl kāds cits.

4. Nerunā pārāk daudz par sevi.

Ir tiesa, ka vislabākais veids, kā piesaistīt kāda cilvēka uzmanību, ir uzdot pēc iespējas vairāk jautājumu par viņu. Tas līdz apbrīnojami labi. Taču, ja jūties nedroši, tev var rasties nepārvarama tieksme nebeidzami pļāpāt par savu dzīvi, jo nav īpaši jāpiepūlas, lai atsauktu atmiņā šo informāciju. Neatceros, ka kāds kādreiz būtu teicis: "Ak, viņa visu vakaru gribēja runāt tikai par MANI!... Cik garlaicīgi!"

5. Nesāc sapņaini klāstīt, cik bērnus tu gribētu savā ģimenē.

Pazīstu gan vīriešus, gan sievietes, kas tā rīkojas. Saprotu, ka ir svarīgi noskaidrot, vai iespējamais attiecību kandidāts atbalsta tavus mērķus, taču atliec labāk šīs runas uz vēlāku laiku, kad būsi noskaidrojusi, vai vispār spēj saprasties ar šo cilvēku. Pagaidām rūpējies par to, lai jums abiem būtu interesanti.

6. Ja dodies uz randiņu ar nepazīstamu cilvēku, nekad necenties līdzināties kādai slavenībai.

Mēs taču visi zinām, ka tas nekad neiedarbojas tā, kā mēs vēlētos. Protams, mēs visi kādreiz esam tikuši salīdzināti ar kādu slavenību, taču galu galā lielākā daļa cilvēku izskatās kā tādas mazliet izkropļotas zvaigžņu versijas. Man nekad nav nācies sastapt kādu, kurš patiesi izskatītos tieši tāpat, kā kāda neatvairāma slavenība. Tāpēc rīkojies uzmanīgi. Protams, ja vien tu neesi nepārspējama skaistule, tad vari atzīt, ka kāda no zvaigznēm līdzinās tev...

7. Nepievērs uzmanību citiem cilvēkiem!

Nekas nav tik nepatīkami kā aiziet uz randiņu ar kādu jaunu paziņu un atklāt, ka šis cilvēks tavu acu priekšā visu laiku blenž uz kādas meitenes dekoltē! Bieži gan tā nenotiek, un parasti tā ir tikai kārtējā nedrošības izpausme, taču, ja puisis tā tomēr rīkojas, tad ieteicams norādīt uz to ar kādu ironisku asprātību.

8. Nedzer pārāk daudz!

Vislabākais piemērs, kādu varu iedomāties, ir klasiskā kinofilma "Blind Date" ar Kimu Beisingeri un Brūsu Villisu galvenajās lomās. Viņa ir viņa sapņu meitene, bet tad viņa padodas viņa mudinājumiem un iedzer mazlietiņ par daudz šampanieša... Un, pirms paspējat attapties, viņš jau ir pazaudējis savu darbu, uzvalku, dzīvokli, mašīnu un reputāciju. Ar jums droši vien tik traki nebūs, taču nevajadzētu jau pirmajā randiņā parādīt sevi no sliktākās puses. Ja randiņš ir galīgi garām, vari piedzerties pēc tam, kad esi atgriezusies mājās!

9. Neiedomājies, ka tavs randiņa partneris automātiski izmaksās tev vakariņas.

Par šo jautājumu ir dzirdēti visādi stāsti, taču katram gadījumam, neatkarīgi no tā, kurš kuru ir uzaicinājis, nekad nenāk par ļaunu piedāvāt samaksāt pusi no rēķina, pat ja tu neesi randiņa iniciatore. Manuprāt, to varētu darīt tā... ja randiņš norisinās veiksmīgi, puisis, visticamāk, noraidīs tavu priekšlikumu maksāt daļu rēķina un pats paņems čeku, taču, ja randiņš būs sagājis grīstē, tad gan vari rēķināties, ka būs kaut kas jāsamaksā arī pašai. Mana pieeja ir - vienmēr piedāvāt samaksāt savu daļu, bet, ja samaksā viņš, tad piedāvāt kaut ko pretī, uzaicināt viņu uz pikniku vai mājās gatavotu maltīti.

10. Nestreb karstu!

Jo vecāka kļūstu, jo vairāk man gribas moralizēt. Jā, zinu, tā ir nepārprotama vecuma pazīme. Tā mani biedē, un es jau esmu pieļāvusi pāris kļūdas, taču pie vienas lietas es tomēr palieku. Būtībā, šis noteikums vairāk attiecas uz vīriešiem nekā sievietēm. Jo, zēni, ja jūs mums patīkat un mums šīs attiecības šķiet daudzsološas, tad pienāks brīdis, kad mēs būsim noskaņotas pāriet pie attiecību intīmā posma. Tas gan nenozīmē, ka mēs būtu pārgulējušas ar veselām futbola komandām, taču mēs tādēļ nezaudējam pret jums cieņu, kā tas, pēc jūsu apgalvojumiem, mēdz notikt ar jums. Faktu, ka puisis nevēlēsies jau pēc pirmā randiņa pārgulēt ar meiteni, kas viņam tiešām iepatikusies, es neapšaubu, tā tas vienkārši ir. Vienmēr ir labāk, ja šīs gaidas iespējams kādu laiku izbaudīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!