Parasti saka: nav ko jaunībā nagus kopt, lai viņi paši aug. Nav taisnība. Jo ātrāk sāksim tos kopt, jo pēc tam būs vieglāk. Tādēļ elementāro manikīru vajadzētu apgūt jau mazām meitenītēm, apmēram no 11-12 gadu vecuma.
Dažreiz bērni saskatās, ka mamma taisa manikīru, un paši mēģina uz savu galvu kaut ko veidot ar nagiem. Tas nav pareizi, labāk, lai mamma paskaidro bērnam vai aizved viņu uz skaistumkopšanas salonu, kur bērnam visu izstāstīs un parādīs, kā notiek nagu kopšana, nevis, ja bērns pats sabikstīs nagus un vēlāk pusaudža vecumā saviem vecākiem pārmetīs, ka viņi ļāvuši neatgriezeniski sabojāt nagu formu.

Galvenās sastāvdaļas, kam vajadzētu būt ikvienas sievietes manikīra komplektā:

Kas jāievēro, lai būtu veselīgi nagi

Ja āda dalās pa nagu virsu, tas liecina vai nu par to, ka iepriekšējais manikīrs ir nekvalitatīvi taisīts, vai arī, ja manikīrs taisīts vairāk nekā pirms mēneša vai diviem, tad tas liecina, ka organismā trūkst A vitamīna.

Bakstot nagus no apakšas, mēs bieži vien neredzam, ka esam sabakstījuši nagu, un rētas ne vienmēr sāp. Tādā veidā rodas iespēja viegli dabūt infekciju, kura ir visapkārt – trolejbusā, kafejnīcā, uz telefona klausules vai pildspalvas – mikrobi ir visur, kur mēs pieskaramies.

Zem nagiem ir ļoti labvēlīga vide, kur mikrobiem iekļūt zem ādas un vairoties. Tāpēc dažas sievietes saka: “Es nekad mūžā neesmu bijusi pie pedikīra, bet man ir sēnīte! No kurienes?” Bieži vien pirtī sēžot, kur kājas labi izmirkst, šķiet, kādēļ gan drusciņ nepaknibināt nagus? Taču tieši mitrā vidē sēnīšu un baktēriju daudzums ir vislielākais. Tādēļ ir jāuzmanās. Kādreiz mājās, taisot manikīru, gadās iegriezt. Vienmēr šī vieta ir jāapstrādā ar kaut ko dezinficējošu. Kaut vai ar pašu elementārāko, kam jābūt jebkurā mājās aptieciņā - ar 3% borskābes spirta šķīdumu, un tā mēs pasargāsim sevi no sēnīšu slimībām.

Konsultēja Catherine Nails Collection manikīra meistare Ruta Vindule.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!