Visi vitamīni un mikroelementi tiek saglabāti 100%, ja produkts tiek lietots svaigā veidā. Ja sākas termiska apstrāde (jebkura virs 100º), sāk noārdīties C vitamīns. Olbaltumvielas maina tikai savu struktūru, ne vērtību.
Runājot par mikroviļņu krāsni kā ēdiena pagatavošanas avotu, varu teikt, ka tur ēdiens pagatavojas daudz ātrāk, tātad vitamīni saglabājas vairāk. Ja ēdiens tiek gatavots tradicionāli un mikroviļņu krāsns tiek izmantots uzsildīšanai, tad par vitamīnu klātbūtni var spriest pēc tā, cik ilgi tas tika gatavots pirms tam.
Liekot dārzeņus, t.sk. kartupeļus, ūdenī, kas nevārās, C vitamīna zudums ir 35%, bet ūdenī ar burbulīšiem - tikai 7%. Jo mazāk ūdens, jo labāk. Vismazāk vitamīni zūd dārzeņus tvaicējot.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit