Lasītājas jautājums: Kādus 4 gadus atpakaļ pārbaudījos uz STS un man atklāja hlamīdijas, ureaplazmu un mikoplazmu. Uzsākām ar partneri ārstēšanās kursu. Ārstēšanās laikā gan nepārtraucām dzimumdzīvi un neizārstējāmies.
Tad ārstējāmies otrreiz. Ievērojām visu līdz pēdējam sīkumam. Bet kad uztaisījām analīzes, tad atkal pateica, ka neesam izārstēti. Un nesen nomainīju ārsti. Mēģinājām trešo reizi. Un jāsaka, vēl uz analīzēm neesmu bijusi, tomēr jūtu, ka vesela neesmu, jo tie paši simptomi, kas bija, tie ir arī palikuši.

Varbūt tas nav svarīgi, bet manam puisim šīs slimības uzradās tikai tādā gadījumā, ja pirms analīzēm viņam iešpricē provocējošo poti. Bez tās viņam uzrādās, ka viņš ir pilnīgi vesels.

Kāpēc mēs netiekam no šīm slimībām vaļā? Esmu ārstējusies jau pie 2 ārstiem. Nepelnu tik daudz naudas, lai maksātu 10 Ls par vizīti pie ārsta Rīgā. Vai ir kāda izeja? Ceru no Jums saņemt ko vairāk kā tikai Jūsu klīnikas adresi.

Konsultē “Veselības Centrs 4” ginekoloģe Valda Zaļkalne:

Sūdzības bieži izraisa vulgāra maksts infekcija – koki, diplokoki, maksts gardnerellas, sēnīšu slimības, trihomonas. Gardnerellas rada daudz atdalījumus ar sliktu zivju smaku, kura pastiprinās, mazgājoties ar sārmainām ziepēm. Hlamīdijas, ureaplazmas, mikoplazmas bieži atrod sievietēm bez jebkādām sūdzībām. Tādēļ iesaku apmeklēt tuvāk esošo ginekologu, tam uzticēties, un izārstēt esošos maksts atdalījumus.

Ureaplazmas nav iespējams izārstēt uz mūžīgiem laikiem, jo tās atkārtojas pašas no sevis, tāpat kā maksts sēnīšu slimības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!